Diari Més

Maria Cristina tanca tres dies de festes amb havaneres i rom cremat

Una de les novetats ha estat una desfilada de gossos sènior per ser acollits i, d’aquesta manera, poder tenir una segona oportunitat en una nova llar

Festes al barri tarragoní de Maria Cristina

Festes de Maria CristinaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns de Maria Cristina i Voltants de Tarragona va posar el punt final a tres dies de festes, tot i que avui, dilluns, a les 19.30 hores, tindrà lloc una missa en sufragi dels difunts del barri a la parròquia de Sant Fructuós. Enguany, l’entitat que presideix Carme Solé ha celebrat el 37è aniversari de la recuperació d’aquestes festes populars que també incideixen en Cronista Sessé i Hernández Sanahuja.

Com ja és tradició, una de les activitats més esperades pels veïns va ser la representació del ball parlat de Maria Cristina, que es va celebrar el divendres, on la sàtira es va fer present un any més. Aquesta activitat s’inspira en el Ball de Dames i Vells. Seguidament, es va fer entrega del guardó Josep Maria Salvadó i Urpí, que enguany ha recaigut en l’equip de futbol Nàstic Genuine, format per persones amb discapacitat i que és pioner a l’Estat.

Les festes de Maria Cristina també van dedicar un homenatge a Eduard Boada, el conegut tascaman tarragoní, veí del barri i persona molt estimada a la ciutat, que recentment va tancar el mític Bar Boada però que segueix participant en activitats socials. Ahir, diumenge, va elaborar un còctel dedicat al barri, que conté un total de quatre productes: un 10% de suc de préssec, licor d’avellanes i llimonada amb gas, i un 70% de cava.

El calendari festiu també va dedicar un espai als animals i, concretament, a gossos sènior que busquen una nova llar. Els cans van ser protagonistes d’una desfilada amb l’objectiu de ser acollits. Aquesta proposta va comptar amb el suport de Ku-Ro-Can, la Protectora de Torredembarra i Papaverd. Una hora abans de l’inici de la presentació dels gossos participants va començar una trobada de puntaires, que va comptar amb una exposició dels seus treballs. El matí dominical, molt atapeït d’actes, també va tenir un espai dedicat a la gastronomia i, més concretament, a un concurs de truites originals i posterior tastet. Igualment, en el marc de l’àmbit gastronòmic va tenir lloc una fideuà popular que es va servir en un dels carrers del barri.

Les festes d’enguany del barri de Maria Cristina van finalitzar ahir amb una exhibició a càrrec dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i un concert d’havaneres protagonitzat pel grup La vella Lola, en el decurs del qual es va servir el tradicional rom cremat.

tracking