Diari Més

Política

Xavi Puig es desprèn de cinc competències a Tarragona i les passa a Varas, Pinedo i Fortuny

PSC i Cs titllen d’«improvisació» el segon canvi en el cartipàs en els primers 44 dies de govern

Modificacions en el cartipàs municipal de l'Ajuntament de Tarragona.

Xavi Puig es desprèn de cinc competències a Tarragona i les passa a Varas, Pinedo i FortunyDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern municipal de Tarragona va modificar, el passat divendres 26 de juliol, el cartipàs municipal. Es tracta del segon canvi en tan sols 44 dies des que va prendre possessió el nou govern d’ERC i En Comú Podem i consisteix sobretot en un traspàs de competències del conseller Xavi Puig cap a tres dels seus companys de l’executiu: Paula Varas, Hermán Pinedo i Jordi Fortuny. Aquest darrer és qui s’emporta més responsabilitats.

Concretament, Puig es desprèn de Neteja, Llicències i comunicacions ambientals i Patrimoni municipal. Cap d’aquestes àrees, en principi, estava en les travesses del que podria assumir la CUP en cas que entrés al govern municipal, una decisió que precisament havien de prendre avui.

Fortuny, que s’encarregarà a partir d’ara de l’àrea de Neteja i una nova àrea de contractes d’obres menors al Palau Municipal –ubicat a la plaça de la Font–, afirma que «la Neteja va lligada a la reestructuració, amb el personal i la inspecció dels serveis» que contracta l’Ajuntament i que el traspàs ja feia «un mes» que estava previst per descarregar de responsabilitats Xavi Puig, que gestiona Urbanisme. Precisament el conseller també de Serveis Econòmics, Serveis Centrals i Personal està gestionant el «control de les plantilles» i considera que el departament de Neteja «s’ha de muscular» de cara a aquests pròxims quatre anys, abans de la finalització, l’abril de 2023, del contracte amb l’empresa Fomento de Contrataciones y Contratas. «Hi haurà més canvis», promet el regidor republicà, ja que «Pau Ricomà, Xavi Puig i jo hem assumit molta feina i a mesura que els nous regidors agafin experiència els deixarem volar sols».

Paula Varas, que fins ara portava Districtes, assumeix Domini Públic i Llicències i comunicacions ambientals, mentre que Hermán Pinedo complementa l’àrea de Patrimoni històric i artístic, que ja gestionava, amb el Patrimoni municipal. «Tot això és revisable», apuntava Fortuny.

«Improvisació»

Al parer dels dos grups més importants de l’oposició, el PSC i Ciutadans, aquests canvis «són una mostra més de la improvisació en què estem instal·lats». Així ho assegura la portaveu socialista Sandra Ramos, que apunta al «desconeixement del funcionament de l’Ajuntament» per part del nou govern com a causa principal. «Esperem que els canvis siguin per a bé», afegeix. Qui també es mostra crític és Rubén Viñuales (Cs), que creu que «el Govern d’ERC sembla que no té cap pla previ per governar Tarragona». D’altra banda, Dídac Nadal (Junts) deia que «benvingut sigui» si «aquests dies els han servit» per organitzar-se.

tracking