Diari Més

Medi Ambient

Apareixen boles de plàstic a la platja del Miracle de Tarragona

Es desconeix l'orgien d'aquestes esferes, aparentment de porexpan

Imatge de les esferes de plàstic aparegudes a la platja del Miracle de Tarragona.

Apareixen boles de plàstic a la platja del Miracle de TarragonaFundació Mare Terra Mediterrània

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una gran quantitat de petites boles de plàstic van aparèixer el matí d'ahir dijous, 25 de juliol, a la platja del Miracle de Tarragona. Es desconeix l'origen d'aquestes esferes, que semblen ser de porexpan per la seva aparença.

Aquest material plàstic ha arribat a la vora del mar en aquesta platja de la ciutat arrossegat per la corrent de l'aigua. D'aquesta manera, ahir es podien veure moltes d'aquestes esferes blanques escampades per la sorra. En aquests moments, es desconeix d'on pot provenir aquest plàstic.

Aquesta no és la primera platja de la costa tarragonina en la qual hi apareixen materials d'aquest tipus. La Platja de la Pineda ja va patir, el mes de gener d'aquest 2019, un vessament de «milions» de boles de plàstic, tal com alertava Vila-seca en Comú, qui va denunciar els fetsdavant l'Agència de Residus, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el Seprona, Greenpeace, la Fundació Mediterrània, Ecologistes en Acció, Gepec i l’Ajuntament de Vila-seca.Arran de la denúncia, l'ACA va requerir informació al Port de Tarragona i a l'AEQT per aclarir si l’origen havia estat un succés ocorregut al mar o bé un abocament produït en línia de costa. A hores d'ara, encara no se n'ha determinat l'origen.

Mediterrània interposa una denúncia

Mare Terra Fundació Mediterrània ha presentat aquest matí de divendres una denúncia al Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil per l'aparició d’aquestes esferes a la platja del Miracle. També ho ha denunciat als Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Tarragona i a l'Ajuntament de Tarragona per tal de determinar l'origen d'aquesta contaminació.

La denúncia demana que «es portin a terme les investigacions necessàries per a establir el focus emissor i que s'estableixin les mesures pertinents per tal de minimitzar els seus efectes», així com «que s'investigui quina ha estat l'entitat causant d'aquest abocament i que s'actuï en concordança a la Llei 26/2007, de 23 d'octubre, de Responsabilitat Mediambiental».

L'escrit també demana que «se'ns informi de les actuacions que es portaran a terme per solucionar els fets i dels possibles efectes adversos al medi ambient tarragoní i la possible afectació a la salut de les persones».

Mediterrània ja va presentar també una denúncia per l’abocament de la platja de la Pineda.

tracking