Diari Més

Ciutat

Un edifici de la Rambla és el primer en adherir-se a la proposta Flors als Balcons

L’objectiu de la nova associació és omplir les façanes dels edificis de la ciutat amb plantes per donar una nova imatge a Tarragona

La nova imatge que ofereix l'edifici de la Rambla, després de la intervenció de Flors als Balcons.

Un edifici de la Rambla és el primer en adherir-se a la proposta Flors als BalconsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edifici del número 35 de la Rambla Nova ha estat el primer en adherir-se a una iniciativa de l’Associació Flors als Balcons, consistent, precisament, en omplir les façanes dels edificis de la ciutat de colors naturals. L’associació, fundada per Jorge Herrero, Marta Ricomà i Carlos Mollá, té com a objectiu facilitar els tarragonins poder posar plantes florals als balcons de les seves cases. «Volem que llueixin més bonics i verds i, d’aquesta manera, millorar l’estètica de Tarragona i la seva sostenibilitat», va dir Herrero. El promotor de l’associació va ressaltar que l’entitat compta amb «l’assessorament d’experts en flors, terres, paisatgisme, medi ambient, plagues, remeis naturals i adobs, entre altres, perquè volem oferir tota mena d’informació a les persones que vulguin vincular-se a la campanya Flors als Balcons», va dir Herrero.

El responsable de l’associació va remarcar que «és molt important la cooperació i, amb aquesta iniciativa, els veïns que hi participin poden ajudar-se a mantenir les plantes, regant-les quan un se’n va de vacances, motivant entre uns i altres a tenir els balcons ben cuidats i transmetent informació sobre com és millor i què dona més resultats», va explicar.

Flors als Balcons és una entitat sense ànim de lucre. Herrero va indicar que «nosaltres proporcionem torretes amb terra i flors per 19 euros, que és el preu de cost, i informen mitjançant el nostre web com s’han de cuidar les plantes».

Per donar forma i contingut al projecte, Herrero es va inspirar en un fet ocorregut fa uns anys a la ciutat australiana de Sidney. «Una senyora vivia davant d’un descampat municipal que estava abandonat, però localitzat en una zona molt bonica de la Bahia de Sidney. Va començar a plantar flors, després va posar uns bancs, els veïns van començar a col·laborar amb ella i, amb els anys, s’ha convertit en un dels jardins botànics més bonics d’Austràlia», va dir Herrero. «Avui, aquesta dona viu en un jardí junt amb els veïns que la van ajudar a fer-lo», va afegir Herrero, qui va preguntar-se «a qui no li agrada anar a un poble i veure que hi ha flors a tots els balcons, com succeeix a Euskadi o Bèlgica».

«Tarragona és una ciutat magnífica, però en la qual veus pedra arreu perquè li falta la tradició de tenir flors als balcons», va comentar en defensa del seu projecte, «o hi ha gent que ho intenta però les plantes se li moren». L’entitat no farà entrega de qualsevol planta, sinó d’aquelles que siguin òptimes per a un clima mediterrani com és el de Tarragona.

Les persones que vulguin participar en aquesta proposta ho faran de manera activa. Herreno va remarcar que qui rebi les torretes «haurà d’omplir una fitxa en la qual quedaran reflectides les diferents accions que han fet per cuidar-les, com per exemple quan les ha regat, per poder disposar de dades que ens seran molt útils per millorar el rendiment».

En el decurs de la presentació, Herrero va dir que confia en el fet que siguin molts els tarragonins que s’interessin per la campanya Flors als Balcons. «Ens agradaria que en un any hi hagi uns dos mil balcons amb les nostres flors», va dir.

tracking