Diari Més

Localitzen una inscripció de 1937 sota el Museu Bíblic de Tarragona

La troballa s'ha fet arran d'un camp de treball de joves d'entre 14 i 17 anys

La inscripció està gravada en el ciment amb la data del 28 de desembre de 1937, moment en què s'havia de'acabar de construir-se el refugi.

La inscripció està gravada en el ciment amb la data del 28 de desembre de 1937, moment en què s'havia de'acabar de construir-se el refugi.Museu Bíblic de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un camp de treball de joves d'entre 14 i 17 anys ha permès localitzar una inscripció de 1937 al refugi de la Guerra Civil situada sota el Museu Bíblic de Tarragona, segons informa l'Arquebisbat.

Es tracta d'una inscripció gravada en el ciment amb la data del 28 de desembre de 1937 -moment en què s'havia d'acabar de construir-se el refugi- en un dels esglaons de l'escala.

Aquest testimoni escrit serà estudiat i integrat en el discurs museogràfic del refugi, que ja aprofita estructures romanes i medievals, cosa que el fa especialment interessant patrimonialment.

La recuperació del refugi forma part d'un projecte museogràfic que el Museu Bíblic lidera per posar en valor l'edifici de la Casa dels Concilis, que conté evidències dels 20 segles de la història de l'acròpolis de Tarragona.

En la part científica col·labora l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) i recentment el projecte ha rebut una ajuda de 7.500 euros de la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia) del Ministeri de Ciència i Innovació Tecnològica.

tracking