Diari Més

Tribunals

El judici contra Miquel pel presumpte segrest de la seva filla s'ajorna al 12-D

El pare de Maricel va demanar a la jutgessa un canvi de data perquè «no conec ni m’he reunit amb l’advocat d’ofici que m’havia de defensar»

Antoni Miquel, pare de la Maricel, ahir al migdia accedent a l'interior del jutjat.

El judici contra Miquel pel presumpte segrest de la seva filla s'ajorna al 12-DGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Antoni Miquel, pare de la nena de tretze anys Maricel, que ahir havia de ser jutjat a Tarragona, va ser informat que el judici ha estat ajornat fins al pròxim 12 de desembre. Miquel està acusat de sostracció internacional de menors, maltractament, desobediència i resistència a la Justícia, segons va informar el mateixi Miquel, qui va dir que «se m’acusa de segrestar la meva filla –des de fa divuit mesos resideix a Txèquia amb la seva mare– perquè la vaig portar a Tarragona, la vaig empadronar i escolaritzar, i vam participar en diferents activitats públiques de la ciutat, fins i tot vam anar al Nàstic, fets que no quadren amb un segrest, perquè no tinc res a amagar».

Miquel, a qui se li demanen dos anys i mig de presó, es va personar ahir davant la jutgessa del Jutjat Penal número 1 de Tarragona sense el seu advocat. El pare de Maricel va dir que «he aportat els meus arguments a la jutgessa, que els ha tingut en consideració i ha decidit traslladar el judici al 12 de desembre». L’ajornament «em permetrà preparar una defensa adequada i demanar la lliure absolució, i no signaré cap pacte que representi acceptar les acusacions», va dir a aquesta redacció.

Miquel va explicar que va sol·licitar el servei d’un advocat d’ofici i, «la setmana passada, aquest em va comunicar que no podria assistir-me perquè tenia un altre judici i que enviaria un substitut al quan no conec». En aquest context, va afegir que «no et pot defensar una persona que no coneix el teu cas, amb qui no t’has reunit mai, i això és el que he comentat a la jutgessa».

Per altra banda, Miquel va indicar que «he tingut la sort que un amic meu que és advocat a Barcelona m’ha dit que es farà càrrec del meu cas». El pare de la Maricel va recordar que «no tinc ingressos i, per aquest motiu, vaig recórrer a un advocat d’ofici».

La fiscalia va obrir diligències pel fet que Miquel es va negar a entregar la seva filla als Mossos d’Esquadra perquè la policia catalana la traslladés a l’aeroport per viatjar fins a Txèquia, on l’esperava la seva mare. «Al final, vaig consentir el trasllat perquè m’ho va demanar la nena». Aquest fet va passar fa divuit mesos, els mateixos que Miquel està separat de la seva filla.

«Tinc la consciència molt tranquil·la i són altres els que s’haurien d’avergonyir pels seus abusos de poder», va dir Miquel, qui va afegir que va ser la mare de la Maricel «qui –presumptament– va declarar la guerra amb un missatge amenaçador, on escrivia explícitament que faria tot el possible per impedir-me el contacte amb la meva filla».

Miquel va estar acompanyat de familiars i amics en el temps que va ser-hi al jutjat, fet que va agrair de manera especial en el seu Facebook, perquè «el suport que rebo és molt important».

El juliol de fa dos anys, Miquel va portar la seva reivindicació al carrer, fet que li va suposar rebre molts suports de ciutadans. En aquella ocasió, va dir que Maricel «està al dia de tot» i va subratllar que «no té cap trauma per veure el seu pare al carrer lluitant per aquesta causa». El 2017 el pare deia que el conflicte «ha provocat que la nena madurés molt de pressa i que tingués clar el que ella vol és quedar-se a Tarragona».

MÉS INFORMACIÓ

Antoni Miquel, el pare que lluita per impedir que la filla torni amb «una mare que la maltracta»

tracking