Diari Més

Política municipal

La CUP proposa crear tres noves àrees municipals per entrar al govern de Tarragona

La formació anticapitalista sotmetrà a una assemblea, que se celebrarà el pròxim dilluns, si s’accepta o rebutja un acord definitiu amb ERC i ECP

Estrada confia a tancar un acord en la reunió a tres bandes que se celebrarà demà, dijous.

La CUP proposa crear tres noves àrees municipals per entrar al governGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calendari per arribar a un acord per incloure la CUP al govern municipal de Tarragona s’esgota i encara no hi ha cap signatura sobre un document de compromís. Tot el contrari, el temps passa i, tot i que hi ha molts punts d’acord entre els cupaires, ERC i ECP, queden diferències per resoldre. La formació anticapitalista va informar ahir que el resultat que ofereixi la reunió a tres bandes que s’ha de celebrar aquesta setmana serà plantejat en una assemblea oberta que tindrà lloc el pròxim dilluns, a les 19.30 hores, al Casal Sageta de Foc. «En aquesta assemblea es prendrà la decisió de si, tenint en compte els acords presos, es determina entrar o no al govern municipal», va informar la CUP en un comunicat.

En declaracions a aquesta redacció, la regidora cupaire Laia Estrada va manifestar que, entre les propostes plantejades a ERC i ECP està la creació de noves àrees municipals. «Actualment n’hi ha sis, i nosaltres volem que siguin nou, amb la creació d’altres que no existeixen», va dir. Estrada no va entrar en detalls, però sí que va explicar que es tracta d’organitzar àrees més específiques, «com la de Medi Ambient», o una dedicada «a temes socials». «Ells –en referència al govern municipal– parlen de ciutadania i nosaltres de cohesió social, salut i educació».

Estrada va remarcar que «nosaltres ho volíem dir des que es van iniciar les converses, però hem estat respectuoses amb l’actor de ser discretes». La regidora va apuntar que «ells tenen tota la documentació, però encara no ens han dit res del contingut».

En les darreres converses mantingudes entre els tres grups municipals, el passat dilluns, «tampoc es va parlar de l’establiment d’un indicador per analitzar el grau de compliment dels acords», va dir Estrada, qui va afegir que d’aquesta qüestió «parlarem en la reunió del dijous». La regidora cupaire va comentar que «entenem que no s’accepti tot el que proposem, però confiem que aquest dijous quedi definida una proposta», va dir, per remarcar que serà la que es traslladarà a l’assemblea oberta que es farà al Casal Sageta de Foc.

En la trobada del passat dilluns «ens va faltar temps» per analitzar el contingut complet de la proposta. Un dels punts que van quedar sobre la mesa «va ser el d’un cartipàs amb més àrees», va dir Estrada. La regidora va subratllar que «en alguns punts no hi ha cap problema i n’hi ha altres que s’han de matisar». En els apartats que no s’ha pogut arribar a un acord, «proposem a ERC i ECP que els reformulin», va indicar.

Estrada va recordar que «la proposta de text refós a treballar –en l’inici de les converses– incloïa 59 punts que es van presentar en la primera de les trobades, que va tenir lloc el 27 de juny». Va ser en la reunió del passat dilluns que «la CUP, per primera vegada, va poder parlar amb l’actual govern sobre els punts programàtics», va indicar aquesta formació. La CUP va insistir a dir que en la trobada de demà, dijous, les tres formacions «seguirem debatent els punts programàtics i el cartipàs». Els cupaires volen que l’acord es tanqui abans del mes d’agost, és a dir, el dimecres de la pròxima setmana com a més tard.

tracking