Diari Més

Serveis

Els particulars només poden descarregar a la deixalleria de Tarragona un cop al dia

L’Ajuntament nega el que afirmen alguns usuaris i assegura que està limitat el nombre de quilos de residus que es poden dipositar cada any

La deixalleria fixa de l'Ajuntament està ubicada al carrer del Coure del Polígon Riuclar.

Els particulars només poden descarregar a la deixalleria de Tarragona un cop al diaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Tarragona que necessitava portar diferent material a la deixalleria municipal del Polígon Riuclar es va quedar sorprès quan el van informar, un cop va arribar a les instal·lacions, que només podia fer una descàrrega al dia. Aquest particular va lamentar que no pogués deixar tots els residus en una mateixa jornada. Per altra banda, quan un particular pot fer-ús del servei que ofereix la deixalleria fixa, ha d’adreçar-se a les oficines del departament de Neteja Pública, localitzades en la segona planta del conegut com a edifici de Lletres, a la plaça Imperial Tarraco, per sol·licitar el permís de voluminosos per poder deixar els residus en qualitat de particular.

La pàgina web de l’Ajuntament no fa cap referència a la necessitat de tramitar el permís de voluminosos que, per altra banda, és gratuït, ni la quantitat de residus que un particular pot dipositar a la deixalleria al llarg d’un any, ni tampoc si aquesta acció es pot fer dues o més vegades en un únic dia.

L’Ajuntament va informar ahir a aquesta redacció que «els responsables de la deixalleria treballen amb pautes per les quals existeix un límit de quilos que cada any pot dipositar un mateix usuari». En una altra apartat, va afegir que «no es contempla una limitació d’utilitzacions del servei de deixalleria al dia». Aquesta afirmació contradiu la que va rebre el veí que va anar a la deixalleria i al qual li van dir que no podia portar un segon carregament el mateix dia que hi va anar a dipositar els residus, fet que ha pogut constatar Diari Més.

L’Ajuntament va informar que la regidoria de Neteja «treballa en l’aprovació d’un reglament que estableixi les condicions generals d’ús i funcionament de la deixalleria». Per altra banda, va apuntar que «el servei de deixalleria està adreçat fonamentalment a particulars, no a indústries, tallers o similars, que disposen d’altres circuits per gestionar els residus».

En aquest context, cal remarcar que la necessitat de sol·licitar un permís de voluminós a l’àrea de Neteja quan l’usuari és un particular obeeix al fet que, amb aquest requeriment, es vol evitar que les empreses facin un ús incorrecte de la deixalleria del Polígon Riuclar. De produir–se aquest cas, els contenidors de què disposa s’omplirien amb facilitat, fins al punt de poder impedir als particulars dipositar els seus residus.

La capacitat de la deixalleria del Polígon Riuclar és limitada, però els tarragonins disposen d’altres serveis alternatius, com el que ofereixen les deixalleries mòbils, que un dia per setmana visiten diferents punts del centre de la ciutat, barris i urbanitzacions, i el Telèfon Verd, a través del qual es pot concertar una retirada de residus a domicili.

Com a exemple, les deixalleries mòbils se situen els dilluns a Riu Glorieta, la Floresta, Sant Benilde, Riu Montsant i Mora d’Ebre, i els dimarts a Sant Antoni Maria Claret, Rambla Francesc Macià, Les Coques, plaça Verdaguer i avinguda de Catalunya. El servei és gratuït i es fa de dilluns a dissabte.

Per altra banda, a les xarxes socials hi ha queixes de què determinades deixalleries mòbils s’omplen de manera ràpida de grans residus, amb la qual cosa queden bloquejades.

tracking