Diari Més

Turisme

Els càmpings de Tarragona ja poden fer spàs i millorar les instal·lacions

La modificació puntual del POUM facilita desbloquejar inversions en els set establiments de la ciutat

Els càmpings de la ciutat estaven lligats de mans a causa de l'aplicació del POUM local i no podien prosperar.

Els càmpings de Tarragona ja poden fer spàs i millorar les instal·lacionsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els set càmpings del terme municipal de Tarragona veuen el futur amb més optimisme, després que el ple de l’Ajuntament, celebrat el passat divendres, va aprovar una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), amb l’objectiu d’adaptar-lo al Pla Director del Sistema Costaner de la Generalitat. Amb aquesta modificació puntual, els càmpings podran introduir millores en les seves instal·lacions, cosa que no era possible des de finals del 2014. Amb aquesta decisió, els propietaris dels establiments podran desbloquejar projectes de millora de les seves instal·lacions.

Marc Francesch, vicepresident Càmpings de Tarragona Ciutat, va manifestar ahir a aquesta redacció que «necessitàvem el canvi de la normativa urbanística per poder dur a terme projectes que tenim pendents d’execució i fer plans especials». Entre aquests darrers, Francesch va posar com a exemple la possibilitat de fer spàs i altres tipus d’instal·lacions aquàtiques, això com fer noves instal·lacions «que ens permetran oferir més qualitat». Francesch va dir, també, «que quan es van construir les piscines que hi ha als càmpings eren més profundes del que ara demanden els nostres clients».

La modificació puntual del POUM facilitarà els càmpings de Tarragona situar-se al nivell d’altres de la Costa Daurada que no tenen els mateixos requeriments dels corresponents ajuntaments. i, d’aquesta manera, «poder competir» va remarcar Francesch, qui va recordar que, ara per ara, «tenim moltes inversions parades», fet que canviarà.

La modificació de la normativa «ens permetrà reorganitzar parcel·les perquè aquestes siguin més amples o posar-hi més bungalous, o millorar els serveis». «El que no farem serà habilitar parcs aquàtics», va subratllar el vicepresident de Càmpings de Tarragona Ciutat. Francesc va comparar la situació dels establiments de la ciutat d’aquest sector com la «d’un hotel de cinc estrelles que durant no ha pogut fer obres de millora».

Preguntat si el canvi de govern a l’Ajuntament pot afectar el sector, Francesch va dir que «les sensacions són bones i ens hem de reunir per parlar, però els contactes previs han estat bons». Més endavant, va recordar que el posicionament dels partits polítics durant la campanya electoral del passat mes de maig «ens donaven una empenta, amb un esperit positiu». El posicionament de l’equip de govern sembla que és similar al dels propietaris dels càmpings, perquè «té la visió de buscar turisme de qualitat, més que un volum elevat, que és el que també busquem nosaltres: som coincidents», va indicar Francesch.

En l’acte de presentació de Càmpings Tarragona Ciutat, el mes de juliol del 2017, el president de l’entitat, Agustí Peyra, ja va dir que «necessitem suport per a poder renovar i estar a l’altura dels càmpings de la competència», i feia referència a les inversions que el sector tenia parades a causa del POUM. Els set càmpings que es podran beneficiar de l’acord adoptat pel ple municipal del divendres són Las Salinas, Platja Llarga, Las Palmeras, Torre de la Mora, Tamarit Park, Trillas Platja i Caledònia.

En el mateix acte, Francesch va xifrar en 4 milions d’euros les inversions aturades i va dir que, davant la impossibilitat de desenvolupar plans parcials i obtenir llicències, «necessitem seguretat jurídica per poder fer inversions».

tracking