Diari Més

Iniciatives

Bandera Negra farà l'última sortida fotogràfica per la Móra i Tamarit

El projecte ‘#TarragonaCaraB’ clourà amb la publicació d’un llibre i una exposició

Fotografia presentada per Miriam Viso al projecte '#TarragonaCaraB'.

Bandera Negra farà l'última sortida fotogràfica per la Móra i TamaritMiriam Viso

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Cultural Resistència Bandera Negra ha convocat per al pròxim dissabte l’última de les deu sortides programades en el marc del projecte #TarragonaCaraB, que té com a objectiu fotografiar, en blanc i negre, diversos aspectes de la ciutat. La cita d’inici de la sortida fotogràfica i cultural és a les 10 hores, a la parada de l’autobús de l’EMT de la Móra. Toni Carmona, membre de Bandera Negra, va recordar que poden participar tota mena de persones interessades en el món de la fotografia, tan amateurs com professionals que vulguin reflectir en una instantània la seva visió particular de Tarragona.

Carmona va recordar que «no es tracta només de fer fotografies amb característiques de denúncia, sinó captar tota mena d’imatges d’una via urbana o del dia a dia dels ciutadans d’un barri». «Volem que els participants també facin fotografies que ens parlin de com funcionen els nostres barris», va subratllar.

Per altra banda, la convocatòria de Bandera Negra té un apartat cultural. En aquest context, Carmona va remarcar que, en la sortida programada per al dissabte vinent, «comptarem amb la participació de la guia turística Joana Fusté, qui ens parlarà d’aspectes històrics i socials de la urbanització la Móra o del Castell de Tamarit».

El projecte #TarragonaCaraB es va iniciar el maig del 2016 amb una ruta per Sant Salvador. Fins a arribar a la que es farà dissabte a la Móra i Tamarit, en l’àmbit de l’àrea de Llevant, aquesta iniciativa ha visitat Torreforta, barris marítims, Sant Pere i Sant Pau, Eixample Antic, Bonavista, Part Alta, Campclar i Nou Eixample.

En aquests anys s’han produït diverses sortides, en les quals han participat més de 70 persones. El resultat final serà una selecció de les 300 fotografies més significatives, 30 per cada un dels barris i zones del terme municipal que han format part del projecte. Aquesta proposta social i cultural també ha inclòs una versió reduïda per cada un dels barris, de tres mesos de durada. Actualment, està en marxa la que afecta la zona de Llevant, que finalitzarà el 30 de setembre. Les fotografies, sempre en blanc i negre, es poden remetre al correu r.bandera.negra@gmail.com.

L’objectiu final d’aquest projecte de quatre anys de durada és l’edició d’un llibre i, quan sigui possible, fer una exposició amb les 300 fotografies que hauran estat escollides entre totes les presentades.

tracking