Diari Més

Política

La CUP creu «justificada» la retirada dels llaços de la muralla després de llegir l'informe tècnic

Insten als ciutadans a no tornar-ne a penjar en aquest indret i a fer altres accions «en solidaritat amb els presos i exiliats»

Els llaços grocs penjaven ahir de la muralla romana a l'alçada del Portal del Roser.

El govern retira els llaços grocs de la muralla per «preservar» el patrimoniCiutadans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Tarragona considera «justificada» la retirada dels llaços grocs que es van penjar a la xarxa de protecció al tram de la muralla romana del Portal del Roser. Així ho afirma després de llegir l’informe tècnic, en el qual considera que hi ha dos arguments «que no són discutibles i que estan realment sustentats per pretextos objectius i tècnics». Per aquest motiu, insta als ciutadans a no tornar a penjar llaços en aquest indret i fer altres accions «en solidaritat amb els presos i exiliats». Els independentistes, però, exposen que «no entenem que l’anterior govern no realitzés aquest informe i es servís únicament de motius polítics i partidistes».

La formació anticapitalista va sol·licitar el passat 17 de juliol una còpia de l’informe tècnic en el qual es fonamentava la valoració del conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, quan afirmava la necessitat de retirar els llaços grocs de la muralla perquè la «desgasten». El dia 19 de juliol se’ls va fer arribar dit informe realitzat a data de 18 de juliol i, per tant, dut a terme arran de la petició del partit.

«Considerem que alguns dels arguments són totalment intranscendents, però que n’hi ha dos que no són discutibles i que estan realment sustentats per pretextos objectius i tècnics», afirma la CUP després de llegir l’informe. Aquests arguments són que «la projecció de cintes plàstiques amb contrapès de dimensions importants com els observats en data 16.07.2019 implica un impacte contra la xarxa de protecció de la muralla i el seu parament de pedra, que pot malmetre l’un i l’altre; si no es despengen en un moment o altre els nusos es desfaran o els cordills es trencaran i les peces metàl·liques cauran podent fer mal als vianants»i que «a més pot afectar la nidificació dels falciots, espècie protegida».

Com ja afirmava en un comunicat anterior, la CUP exposa que «la preservació i la conservació del patrimoni han de ser una prioritat» i afirmen que «és per aquests motius, objectius i tècnics, que considerem justificada la retirada dels llaços grocs penjats a la xarxa de la muralla, que ja s’ha dut a terme». Tot i així, explica que havent-hi aquests arguments «no entenem que l’anterior govern no realitzés aquest informe i es servís únicament de motius polítics i partidistes per retirar en ocasions passades els llaços grocs de la xarxa de la muralla».

«Fem una crida a no repetir la col·locació de llaços amb contrapès a la muralla i realitzar altres accions de solidaritat amb les preses i presos polítics, i exiliats i exiliades. En aquest sentit, també instem a l’alcalde Ricomà a penjar la pancarta amb el lema «Llibertat presos polítics!» el més aviat possible», conclou el comunicat de la CUP.

MÉS INFORMACIÓ

La CUP de Tarragona vol saber si els llaços grocs malmeten o no la muralla

tracking