Diari Més

Castells

La Confraria de Sant Magí lliura la Faixa de Sant Magí a Maria Rillo, dels Xiquets del Serrallo

La capella de Sant Magí va acollir l'acte aquest divendres

Maria Rillo, recollint la Faixa de Sant Magí

La Confraria de Sant Magí lliura la Faixa de Sant Magí a Maria Rillo, dels Xiquets del SerralloCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de l’any 2016 en que la Confraria de sant Magí, màrtir de Tarragona i es quatre colles castelleres tarragonines signaren les bases de la concessió del guardó Faixa d’Honor de Sant Magí, ja s’ha arribat a la seva quarta edició, sent la primera d’elles extraordinària per haver-se atorgat a les quatre colles castelleres de la ciutat. A partir d’aquell any, el lliurament anual s’inicia amb la colla degana de la ciutat, els Xiquets de Tarragona, en la persona de Francisco Pino Quico, els va seguir l’any passat, la Jove de Tarragona, amb el reconeixement a Ferran Ventura i enguany ha correspost per torn als Xiquets del Serrallo que han proposat, d’entre els seus components, a la castellera Maria Rillo Mendoza.

Nascuda a Tarragona, casada amb l’Aleix, i amb un fill l’Isaac, tots són membres de la colla. Castellera des dels inicis de la formació de la colla, l’any 1988, en els seus inicis feia pinya i de tap. De segona, es va estrenar amb un pilar.

A finals dels anys 80 va participar en els primers castells de dones. La diada que recorda amb especial il·lusió, és la de Sant Magí del 2015, on va actuar com a crossa en un 2 de 7, un 5 de 7 i un 7 de 7. Amb la simpatia que la caracteritza, ha gestionat els bars de la colla durant tots aquests anys. Recorden els membres de la colla, els seus fideus rossejats i arrossos, en les diades de la colla i de Sant Pere.

En un col·lectiu en el qual fa poc més de trenta anys gairebé tot eren homes, avui en dia les castelleres ja en representen el 45%.

tracking