Diari Més

Política municipal

Cs demana al consistori tarragoní l'expedient d'un contracte de l'IMSS per estudiar si hi ha «irregularitats»

El partit taronja vol aclarir la tramitació d’unes factures de dos serveis per més d’un milió d’euros

La Sindicatura de Comptes de Catalunya planteja dubtes sobre un contracte municipal.

Cs demana al consistori tarragoní l'expedient d'un contracte de l'INSS per estudiar si hi ha «irregularitats»Sindicatura de Comptes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de Ciutadans ha demanat a la secretaria municipal l’expedient relatiu a dos contractes de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) tramitats el 2015. La Sindicatura de Comptes de Catalunya va entendre, aleshores, que els expedients s’havien tramitat «al marge del procediment adequat, sense la fiscalització prèvia perceptiva». El partit taronja vol aclarir si va haver-hi alguna irregularitat i demanar la informació al consistori relativa als contractes.

Els documents en qüestió descriuen els contractes de dos serveis per més d’un milió d’euros en total. En primer lloc, l’òrgan interventor analitza la prestació d’un servei de monitoratge i compra de material de l’IMSS per 218.314 euros. La Sindicatura detalla que el 30 de desembre de 2015, l’interventor delegat de l’empresa municipal de Serveis Socials va emetre un informe en el qual indicava que 24 factures de despeses per aquest servei de monitoratge «havien estat tramitades al marge del procediment amb omissió de la fiscalització prèvia». L’òrgan fiscalitzador entén que aquest expedient «hauria d’haver estat comunicat a la Sindicatura com un expedient de despeses executades amb omissió de fiscalització».

Per altra banda, la Sindicatura posava el punt de mira en unes altres factures per la prestació del servei d’ajut a la llar de l’INSS per 1.393.439 euros. També en aquest cas, l’òrgan interventor indica que «els expedients de despesa es van tramitar al marge del procediment adequat, sense la fiscalització prèvia preceptiva i fora del termini de vigència del contracte que emparava les despeses». El plenari municipal d’avui donarà compte d’aquest informe de la Sindicatura en un tràmit que es preveu rutinari. Ciutadans va demanar informació de l’expedient el passat dimecres a la secretaria municipal. L’òrgan interventor també qüestiona un altre procediment de l’Ajuntament mentre governava el PSC pel que fa a la gestió dels preus públics. La Sindicatiura assegura que l’Ajuntament de Tarragona «va comunicar a la Sindicatura de Comptes que durant l’exercici 2015 no es va produir cap anomalia destacable en la gestió dels ingressos de la Corporació, però sí que n’hi va haver una pel que fa a la gestió dels ingressos de l’IMSS en la gestió de preus públics».

tracking