Diari Més

Sanitat

La Comissió de Salut de la CET vol saber perquè el Joan XXIII no rep vols medicalitzats nocturns

L'Hospital Sant Joan de Reus sí que està certificat per aquest servei i enguany també ho estarà el Verge de la Cinta de Tortosa

Imatge d'un helicòpter del SEM operant de nit.

Una quarantena de pacients del Camp i l'Ebre, traslladats de nit en helicòpterCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Salut de la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) demana saber per què l'hospital Joan XXIII de Tarragona no està certificat per a rebre vols medicalitzats nocturns. Sí que ho està l’hospital Sant Joan de Reus i enguany també ho estarà el Verge de la Cinta de Tortosa, segons ha informat el Departament de Salut de la Generalitat.

La Comissió es congratula de la posada en marxa d'aquest servei mèdic, que enguany han utilitzat una quarantena de pacients del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i que ha de garantir l'equitat en l'accés al sistema sanitari públic, reduir els temps de trasllat interhospitalari i millorar la cobertura sanitària de zones perifèriques. No obstant això, la Comissió recorda que en determinats casos el temps de resposta és vital, com ara persones que han patit un infart o un ictus.

Segons les dades de Salut, en aquest primer any de servei de vols nocturns dels helicòpters del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), s'ha fet una mitjana de 15 vols mensuals, 177 en total. Més de la meitat (51%) correspon a trasllats interhospitalaris i la resta, a assistències primàries, és a dir, sobre el terreny on s'ha produït l'emergència. Amb aquestes dades, la Comissió vol saber per què l'hospital de Joan XXIII, el de referència a la demarcació de Tarragona, no compta amb un heliport certificat pel vol nocturn.

La Comissió també està pendent de saber les dades reals de les llistes d'espera de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona. Finalment, manifesta, un cop més, la seva oposició al tancament de llits i de serveis durant l’estiu.

MÉS INFORMACIÓ

Una quarantena de pacients del Camp i l'Ebre, traslladats de nit en helicòpter

tracking