Diari Més

Entitats

L'Asociación Todos en Azul es presenta a Tarragona per afavorir els autistes

L’objectiu és posar pictogrames en espais públics i establiments dirigits a les persones amb TEA

La presentació de l'associació es va fer a l'Antiga Audiència sota un ambient festiu.

L'Asociación Todos en Azul es presenta a Tarragona per afavorir els autistesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Antiga Audiència va ser escenari, ahir a la tarda, de la presentació oficial de l’Asociación Todos En Azul, que vetlla per millorar la vida de les persones que pateixen TEA (Trastorn de l’Espectre Autista). L’entitat, presidida per Juanjo Caravaca, va començar a caminar fa tres mesos i els seus promotors són pares amb fills autistes. En el decurs de l’acte hi va haver una actuació musical i es va passar un vídeo que explica el motiu de la campanya Entén la teva ciutat amb pictogrames.

L’associació ja ha començat a treballar en un projecte que té com a objectiu posar pictogrames en establiments comercials i espais públics de Tarragona. Aquesta fórmula és fàcilment entenedora per a una persona autista. Un pictograma posat en una farmàcia els facilita saber de quina mena d’establiment es tracta, va explicar Caravaca.

L’entitat ja ha arribat a primers acords amb administracions que poden contribuir a elaborar pictogrames. Caravaca va anunciar que part de la recaptació dels concerts que oferiran Café Quijano i Marta Soto en la Pobla de Mafumet anirà destinada a l’associació. Todos en Azul començarà a posar els primers pictogrames al barri de Torreforta, on té la seu, aviat. Per altra banda, Caravaca manté contactes amb el govern municipal de Tarragona, a qui ha exposat el projecte i ha demanat que el tingui en compte per fer-lo possible en l’espai públic. ERC i PSC han presentat una moció conjunta al ple de demà, divendres, per adaptar la ciutat a les persones amb TEA.

tracking