Diari Més

Política municipal

El PSC demana que es reguli l'ús de la façana de l'Ajuntament de Tarragona

Hi ha pancartes que «generen crispació», segons afirmen

Pla general de la façana de l'Ajuntament de Tarragona.

plaça de la Font, municipals, Ajuntament de Tarragona, eleccions, palau municipal, 26-MACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proposta d’ERC, JxTarragona i CUP de penjar una pancarta a la façana del Palau Municipal amb el lema «Llibertat presos polítics», que es debatrà en el ple de l’Ajuntament de demà, divendres, a través d’una moció, va ser contestada ahir per Sandra Ramos, portaveu del grup municipal del PSC. Ramos va manifestar en roda de premsa que, iniciatives com aquesta, «generen crispació», per la qual cosa «demanarem a l’equip de govern que la retiri» si finalment es procedeix a posar-la. El partit socialista proposa «regular l’ús de la façana de l’Ajuntament i qualsevol cosa que es posi hauria de ser assumit per una majoria dels grups», va dir Ramos.

La portaveu socialista va afirmar que la col·locació d’una pancarta a favor de la llibertat dels polítics i agents socials catalans a la presó «no compta amb la unanimitat de la gent». Aquest posicionament «l’exposaré en la Junta de Portaveus», va remarcar Ramos, qui va dir que «des de l’inici del procés l’aposta del PSC és pel consens, el diàleg i la convivència perquè, repeteixo, s’ha d’evitar la crispació».

En relació als llaços grocs col·locats a la xarxa anticoloms que hi ha en el sector de la Muralla del Portal del Roser, Ramos va dir que «són símbols que no representen tota la població» i formen part d’accions individuals, «però el que es posa a la façana de l’Ajuntament sí que han de representar a tots».

Per altra banda, cal recordar que persones contràries als postulats independentistes han convocat una concentració a la plaça de la Font, per protestar per la col·locació de la pancarta, sempre que, després de la celebració del ple, es posi a la façana del Palau Municipal. La crida s’està fent mitjançant les xarxes socials. La convocatòria és a les 13 hores, tot just davant de l’Ajuntament.

tracking