Diari Més

Societat

Nou de cada deu metges de Tarragona són favorables a regular l'eutanàsia

L'enquesta va recollir l'opinió de 715 col·legiats tarragonins

La iniciativa ha sorgit de la junta del Col·legi de Metges que presideix Fernando Vizcarro.

Enquesta del Col·legi de Metges sobre l'eutanàsia i el suïcidi assistitCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou de cada deu metges de la província de Tarragona estan a favor de regular l'eutanàsia i el suïcidi mèdicament assistit, segons una enquesta feta pel Col·legi de Metges de Tarragona.

Dels resultats del sondeig, al qual van respondre 715 facultatius col·legiats, destaca que el 68% estarien disposats a aplicar l'eutanàsia mentre que un 31% demanarien objecció de consciència, i sis de cada 10 estarien disposats a practicar el suïcidi mèdicament assistit.

Segons l'estudi, un 91% considera que és un tema que s'ha de debatre en el conjunt de la societat, un 76% es mostra totalment segur d'aprovar l'eutanàsia i un 15% diu que «probablement» ho acceptaria.

El 55% dels metges enquestats consideren que el metge hauria de tenir dret per llei a negar-se a dur a terme l'eutanàsia i el 33% ho afirmen com a «probable», mentre que el 59% defensa el dret d'un metge a negar-se a participar en un cas de suïcidi mèdicament assistit i un 33% contesta que «probablement sí».

Entre els comentaris aportats pels col·legiats en referència a consideracions que s'han de tenir en compte en el moment de regular l'eutanàsia o el suïcidi mèdicament assistit destaquen: la importància del testament vital, la necessitat de contemplar l'objecció de consciència i la necessitat d'avaluar individualment cada situació.

Preguntats sobre els cures pal·liatives, un 97% considera que s'ha de garantir el dret a les cures pal·liatives i un 82% creu que ha d'estar garantit el dret a morir en companyia de l'entorn familiar.

Un 48% dels facultatius de la província de Tarragona opina que s'ha de garantir el dret a escollir el moment de morir i el 35% està «bastant d'acord amb» aquesta idea.

Respecte a si actualment tots els pacients tenen garantit l'accés a les cures pal·liatives, només el 19% hi estan d'acord i el 47% bastant d'acord amb aquesta afirmació.

L'enquesta va ser contestada per 715 col·legiats, un 22,14% del total, a més d'un grup control aleatori de 300 metges, dels quals van contestar 76.

L'enquesta va consistir en dinou preguntes tancades i una oberta i es va enviar per correu electrònic als col·legiats (3.325) perquè contestessin entre el 7 de maig i 12 de juny del 2019.

tracking