Diari Més

Política

Lorena Roldán es presenta a les primàries per ser la candidata de Cs a la Generalitat

La tarragonina, ara portaveu al Parlament, és la favorita i compta amb l'aval de la direcció del partit

Pla mitjà de la diputada de Cs Lorena Roldán des de la sala de premsa del Parlament.

Lorena Roldán substituirà un Carrizosa que ocuparà el lloc d'Arrimadas al ParlamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha anunciat aquest dimecres que es presenta a les primàries de la formació per ser la propera candidata taronja a la presidència de la Generalitat. Ho ha fet saber a través de Twitter, on ha dit que és «un repte i una responsabilitat». «Em deixaré la pell perquè siguem sent la veu del constitucionalisme i entre tots recuperar la convivència a Catalunya», ha escrit.

Roldán, fins ara única aspirant, és la favorita per rellevar Inés Arrimadas com a líder parlamentària i compta amb l'aval del president del partit, Albert Rivera. De fet, es va anunciar l'obertura del procés, el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va dir que Roldán seria «una gran candidata».

En els darrers mesos, abans del salt d'Arrimadas al Congrés, Cs ja va començar a promocionar-la atorgant-li més presència als mitjans i als debats parlamentaris. Per això, després de les eleccions espanyoles es va conformar un nou tàndem al capdavant del partit a Catalunya format per ella mateixa i Carlos Carrizosa, que va assumir la presidència del grup parlamentari. De fet, Roldán ha estat l'última encarregada d'interrogar el president de la Generalitat, Quim Torra, a les sessions de control del Parlament. La diputada tarragonina és també la portaveu del partit taronja al Senat.

tracking