Diari Més

Equipaments

L'Ajuntament 'treu' 275.000 euros de Patrimoni per pagar les obres del Teatre Tarragona

Els 50.000 euros del Festival d’Estiu es van sacrificar per pagar les factures de l’arranjament del fals sostre que va caure

Estat en què va quedar el fals sostre del Teatre Tarragona després del despreniment que va patir el passat mes de febrer.

L'Ajuntament 'treu' 275.000 euros de Patrimoni per pagar les obres del Teatre TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament destinarà 275.000 euros a fer front a les despeses generades per les obres d’emergència al Teatre Tarragona, després que el passat mes de febrer es va despenjar part del fals sostre de la platea de l’escenari de la Rambla Nova. Aquests diners suposa sacrificar altres partides de les àrees de Patrimoni i de Cultura, i de pressupostes que anaven destinats a altres intervencions i propostes culturals. Una, de 50.000 euros, corresponia al Festival d’Estiu de Tarragona, que l’Ajuntament va decidir no fer-lo, com va informar en el seu moment.

La partida de 275.000 euros, quantia establerta pel departament municipal de l’Oficina de Projectes, està integrada en un expedient modificatiu de crèdit que serà sotmès a l’aprovació del ple municipal que se celebrarà demà, divendres.

Des que es va produir el despreniment del fals sostre el passat febrer, s’han ofert diferents xifres sobre el cost de la reparació dels desperfectes. Després d’una primera inspecció visual, es va indicar que l’arranjament de la part malmesa podria representar la inversió de 100.000 euros. Una avaluació estimativa posterior, realitzada pels tècnics municipals, la xifrava en prop de 126.000 euros, però els danys ocasionats fan que la quantia actual s’elevi a 275.000 euros. A més, està per veure si l’asseguradora de l’empresa es fa càrrec del cost de la reparació o, en el cas de no arribar-se a un acord entre les dues parts afectades, finalment l’Ajuntament acudeix a la Justícia. La intervenció implica la substitució de 280 metres quadrats del fals sostre d’un teatre que va ser inaugurat l’any 2012, després de la profunda reforma a què va ser sotmès el centre cultural que, anys abans, havia estat dedicat a la projecció de pel·lícules.

Sense data de reobertura

Per altra banda, encara no s’ha informat de la data de reobertura del Teatre Tarragona. En una primera instància, la llavors responsable de Cultura i Patrimoni, la regidora Begoña Floria, va expressar la seva previsió que el recinte podria tornar a estar actiu abans de l’estiu. L’afectació a l’estructura de l’edifici fa complicar les coses, i en una segona estimació es va parlar de poder dur a terme la programació de tardor.

Precisament, el portaveu del govern municipal, Xavier Puig, ha convocat als mitjans de comunicació amb motiu d’una visita d’obres que es durà a terme avui, dijous. De la convocatòria de premsa es desprèn que encara està instal·lada la bastida tubular que es va aixecar a l’interior del teatre per poder dur a terme les obres d’arranjament del fals sostre.

El despreniment del fals sostre es va produir el 15 de febrer, la qual cosa significa que el passat dilluns es van complir cinc mesos del tancament del teatre. Afortunadament, l’incident no va produir ferits, ja que no hi havia cap obra programada per aquella jornada, però sí per a l’endemà. En aquest cas, la fortuna es va aliar amb l’Ajuntament. Segons es va indicar el dia següent del despreniment del fals sostre, des del consistori es va apuntar, com a causa possible, un defecte en la instal·lació. Una revisió a fons va detectar que el problema generat era major del que s’havia pensat inicialment, ja que va afectar les parets laterals del recinte teatral.

L’Ajuntament va obrir un expedient i va demanar responsabilitats a l’empresa constructora de l’equipament inaugurat menys de sis anys abans que es produís el despreniment. Ara per ara, es desconeix la data en què el teatre podrà serà reobert per tornar a oferir programació sense cap risc per als espectadors que hi asisteixin.

tracking