Diari Més

Tradicions

Els pescadors del Serrallo de Tarragona són protagonistes en la processó marinera

El barri celebra de manera solemne la festivitat de la Mare de Déu del Carme, una de les activitats més estimades per la gent del mar

Els portadors de la imatge, aturats damunt la catifa de flors i, al fons, dos pilars dels castellers.

Els pescadors del Serrallo són protagonistes en la processó marineraGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri del Serrallo va acomiadar les festes dedicades a la Mare de Déu del Carme amb la tradicional processó marítima, que va ser seguida per centenars de persones situades al Moll de Pescadors i al damunt de la tarima ubicada sota la pèrgola. Va ser la primera participació de l’arquebisbe Joan Planellas que, junt amb l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va accedir al Nova Tortosa, on va ser embarcada la imatge de la verge per sortir a navegar fins a gairebé la bocana del port. El vaixell va ser acompanyat per altres onze embarcacions de tota mida, entre altres un de Salvament Marítim.

La comitiva oficial també la formaven regidors de diferents grups municipals de l’Ajuntament de Tarragona; el president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset; el màxim responsable de la Confraria de Pescadors, Esteve Ortiz, i el comandant naval Lorenzo Machado Alique. Tots van acompanyar la Mare de Déu del Carme fins a la bocana del port.

Els Xiquets saluden la imatge

El so dels tambors, elements del seguici petit i els capgrossos del Serrallo, i de nou portadors de rems, van obrir pas des de Sant Pere fins al Nova Tortosa. La imatge de la verge va sortir de l’església saludada per dos pilars dels Xiquets del Serrallo. Els portants, vestits amb la tradicional indumentària marinera i descalços, van baixar els nou esglaons que separen l’església serrallenca del terra, moment que va ser contestat amb els aplaudiments dels presents. La imatge es va aturar uns instants damunt una catifa adornada amb motius referits a la festivitat de la Mare de Déu del Carme. Després de sortir de Sant Pere, la imatge va ser traslladada fins al moll per ser embarcada al Nova Tortosa, una acció que va ser seguida de prop per l’arquebisbe Planellas, que no va deixar de captar tot el que vivia al seu voltant en la seva primera processó marítima al Serrallo.

Les persones que van acomiadar les embarcacions, també va esperar el seu retorn, per viure en directe com la imatge de la patrona de les persones del mar era desembarcada. Poc després, es va iniciar la processó a terra, com mana la tradició.

Amb aquesta activitat, el barri del Serrallo va tancar unes festes que es van iniciar el passat divendres, dia 12 de juliol, amb el pregó que van protagonitzar Jordi Bondia i Joan Gallart.

tracking