Diari Més

Política municipal

El marge de la CUP per negociar entrar al govern de Tarragona finalitza en 15 dies

La formació assegura que no hi ha «contactes entre passadissos» i esperen una trucada de l'equip de govern

Les regidores del grup muniicpal de la CUP a Tarragona.

El marge de la CUP per negociar entrar al govern de Tarragona finalitza en 15 diesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de la CUP confia que ERC i ECP –les dues formacions que formen part de l’equip de govern– els citi aquesta setmana per continuar amb les converses per la seva possible incorporació. El temps s’esgota perquè el termini donat per la CUP per intentar un govern a tres bandes s’acaba en quinze dies. La regidora Laia Estrada va dir, ahir al matí, que «encara no ens han convocat», i va assegurar que no existeixen contactes «entre passadissos». Preguntada si és optimista en relació a la possibilitat que a Tarragona hagi un govern tripartit d’esquerres, Estrada va dir que «no es tracta de ser optimista o pessimista, sinó de poder treballar» en el cas que s’arribi a un pacte amb les altres dues formacions. Estrada va insistir a dir que la incorporació al govern de la ciutat, si aquesta finalment es produeix, «ha de ser resultat d’un acord de programa».

Estrada va recordar que «l’entrada de la CUP al govern s’ha de produir abans de l’agost», per la qual cosa l’acord s’hauria de tancar en un període màxim de dues setmanes. «Nosaltres vam traslladar una proposta amb 59 punts perquè el govern digui quins accepta i quins no». «Es tracta de debatre sobre aquests temes», va remarcar.

Estrada va afirmar que hi ha un compromís amb ERC i EPC de no entrar en detalls sobre el contingut de les negociacions. En aquest context, la portaveu del grup va assenyalar que «respectem el tempus deliberatiu i mantenim la nostra demanda de fer la segona reunió aquesta setmana, però, tot i que ens agradaria comunicar més coses –als mitjans de comunicació–, no ho fem perquè ens han demanat que siguem discrets». En aquest sentit, «no ens sentim còmodes perquè no hi ha res a amagar, però així ens ho van demanar i ho respectem», va dir la regidora cupaire.

ERC, ECP i CUP tenen molts punts en comú, però la seva política no es coincident en aspectes especialment rellevants en la política actual, com és l’independentisme. En assumptes socials i urbanístics els deferents posicionaments són més pròxims. L’acord a tres bandes facilitaria la presa de decisions per part de l’equip de govern, sempre que les seves propostes tinguin el suport de Junts per Tarragona.

tracking