Diari Més

El Festival Sota La Palmera acull una nova Nit de la Dansa

Es presentaran tres peces coreogràfiques coordinades per la cia La Im.perfecta amb la participació del Laboratori de Lliure Moviment

Imatge de l'espectacle 'ANOD' de Dans PXL i Mei Casabona.

El Festival Sota la Palmera acull una nova Nit de la DansaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival Sota La Palmera celebrarà una nova edició de la Nit de la Dansa aquest dijous 18 de juliol, i estarà coorganitzada entre Tarragona Jove i la jove companyia de dansa LaIm.perfecta. La jornada comptarà amb quatre artistes i companyies diferents:DansPXL,MeiCasabona, ClàudiaCarpintero, Clàudia Bosch i LaIm.perfecta. També mostrarà el resultat del curs intensiu que al llarg d'aquesta setmana està impartint la RaquelMéndeza l'Espai JoveKesse. La vetllada serà gratuïta i començarà a les 22h a l'Espai Jove la Palmera.

La Nit de la Dansa també comptarà amb els joves participants en el Laboratori de Lliure moviment de l'Espai JoveKesse, on realitzen una experimentació en dansa mitjançant pautes i recursos dirigits a l'exploració corporalfinsaconseguir la llibertat de moviment i l'expressió individual del mateix cos. El Festival vol reivindicar, amb aquest esdeveniment, més espais de programació dedicats a fomentar la dansa contemporània a la ciutat de Tarragona. Els artistes i companyies presentaran en total tres peces coreogràfiques.

'ANOD', de DansPXLiMeiCasabona.Videodansa i dansa en directe

«CaBatistó, l'antiga casa noble d'Alcover, acull el Museu d'Alcover, i en aquesta ocasió és l'escenari delvideodansaANOD, que pretén unir sentiments, vivències i secrets a la casa. Es mostren així les estances de manera més íntima, recuperant la memòria de la dona que vivia entre parets. Museografia i dansa es fusionen en un sol relat per a donar protagonisme a la dona. L'adoctrinament a què ha estat sotmesa i el rol al qual se l'ha relegada durant temps, al marge dels nous aires de modernitat inherents a l'ascens de la burgesia al poder, són l'argument d'aquesta creació artística, un clam a trencar estereotips i cercar la merescuda igualtat. Sense diferència de classes».

'Unavezmeencontréun paloydecidícogerlo', de LaIm.perfectacia de Dansa

«Estaspaseandotranquilamentepor laplaya.Vesun palo en elsuelo... Llama tuatención.Esbonito.Ydecidescogerlo.

Yenese momento,aunquetecuestecreerlo,haráque el destino de tu vidacambie.

-Emoticonoojosabiertos-

¿Todolo queocurreobedecea una causa?

Dios,lasleyesde la física, lagenética, lasociedad, lasuerte, la moral, eldeber... ¿Quéoquiénestádetrásdelo quepasaennuestravida?

¿oquizástodosucedesimplementeal azar?

Vesun palo en elsuelo... Llama tuatenciónydecidesnocogerlo».

'Oncecentímetros', deClaudiaCarpinteroiClaudiaBosch

«Enestapiezaseplasmanlasrelacioneshumanasen cada una desustesituras. Setratannuestrasdiferenciasenmuchosaspectosysejuegan conellas».

tracking