Diari Més

Arqueologia

Pinedo trasllada a Icomos l'interès per preservar el patrimoni romà

El regidor de l’Ajuntament de Tarragona diu que és necessari reforçar els lligams amb la Generalitat

Tresserras i Pinedo, en la reunió que van celebrar ahir per parlar del patrimoni de la ciutat.

Tresserras i Pinedo, en la reunió que van celebrar ahir per parlar del patrimoni de la ciutat.Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor responsable de l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, es compromet a millorar el manteniment dels monuments que formen part del conjunt arqueològic de Tarraco. Pinedo es va reunir ahir, dilluns, a petició pròpia, amb Jordi Tresserras, vicepresident d’Icomos, organització no governamental que eleva informes a la Unesco vinculats als llegats declarats Patrimoni de la Humanitat. Recentment, Icomos va emetre un informe on avaluava l’estat de conservació del patrimoni de Tarragona. En el seu contingut deixava clar que el manteniment és millorable.

En el decurs de la trobada, Pinedo no només va expressar el seu posicionament favorable a millorar la política dirigida a la preservació del patrimoni de Tarraco, sinó que va referir-se a la conveniència de millorar les relacions amb la Generalitat, administració propietària de monuments com el Teatre i el Fòrum de la Colònia.

Els representants de l’Ajuntament i d’Icomos van coincidir en la necessitat de millorar l’estat de preservació d’alguns dels monuments del conjunt de Tarraco i, per aconseguir-ho, Pinedo va traslladar a Tresserras el compromís del nou equip de govern d’aplicar una política dirigida a revisar el manteniment d’espais monumentals que, en la seva majoria, van ser construïts en el segle I dC.

Trobada satisfactòria

Hermán Pinedo va manifestar que «la trobada ha estat satisfactòria, amb molts punts de coincidència entre ambdues parts sobre les potencialitats i les línies de treball a seguir vers el patrimoni de la ciutat. En opinió de Pinedo, el salt qualitatiu que ha de permetre la millora del manteniment i conservació del conjunt arqueològic de Tarragona ha d’anar unit a altres mesures, com «el reforç dels lligams amb la Generalitat com a administració propietària de recintes tan emblemàtics com el Teatre romà i el Fòrum de la Colònia, així com la posada en marxa del pla director del circ».

En els darrers anys s’han produït diferents despreniments en la Muralla i, més recentment, van aparèixer esquerdes en el sector de l’Amfiteatre que es va construir als anys setanta. Per altra banda, s’han produït intervencions que no ha estat exemptes de polèmica, com les grades de fusta al tram del Circ de la plaça dels Sedassos o l’estructura de ferro al Teatre romà, entre les més significatives.

tracking