Diari Més

Laboral

L'empresa BIC a Tarragona afirma que el Comitè d'Empresa va difamar greument un empleat

La direcció de la factoria tarragonina contesta els sindicats, que han anunciat una protesta davant el jutjat on es veurà el cas

Un centenar de treballadors de Bic Iberia s'han concentrat a les portes de la fàbrica de Tarragona.

Els treballadors de Bic Iberia a Tarragona, en peu de guerraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció de l'empresaBICIberiade Tarragona ha contestat aquestdimartsa la tarda a l'anunci fet pels sindicats UGT-Fita i CCOO d'Indústria, que han convocat una concentració de protesta per aquest dimecres al matí davant la seu del jutjat Social número 3 de Tarragona. En aquest jutjat ha de fer-se la vista per la sanció que han rebut els membres del Comitè d'Empresa, de 28 dies suspesos de sou i feina, imposada per l'empresa.

Segons la direcció deBIC, la sanció es va imposar per les «greus i continuades acusacions i difamacions fetes pel comitè d'empresa en contra d'un empleat de la companyia».

«BICIberiaes pren moltseriosamenti analitza amb el màxim rigor les possibles faltes derespectecap a qualsevol professional, ostenti el càrrec que ostenti», afegeix la nota que ha fet pública l'empresa.

La companyia va imposar la sanció al comitè, perquè, afirma la direcció, «el seu objectiu era causar perjudici en la reputació i professionalitat a l'esmentat empleat». I afegeix que, «aquestes acusacions estan tipificades com infracció greu segons l'Estatut del Treballador i el Conveni Col·lectiu de la companyia».

Per la seva banda, els sindicats consideren que aquesta sanció, que el Comitè d'Empresa va recórrer davant el jutjat, és «desproporcionada i injustificada» i afirmen que «només busca la repressió de la representació dels treballadors i treballadores». «No és la primera vegada que des d'aquesta direcció se sanciona representants dels treballadors, la qual cosa demostra una persecució per exercir lliurement l'acció sindical en aquesta empresa», afirmen desd'UGTi CCOO en un comunicat en el qual exigeixen «la retirada de les sancions imposades».

tracking