Diari Més

Política

Ricomà diu que les converses amb la CUP «avancen adequadament»

Carla Aguilar afirma que En Comú Podem no posa línies vermelles i que prioritza «propostes municipalistes i igualitàries que beneficiïn la ciutat»

Les imatges del ple a Tarragona

Pau Ricomà agafa el relleu a l'Ajuntament de TarragonaCedides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El possible acord per la incorporació de la CUP a l’equip de govern de Tarragona «avança adequadament», va declarar a aquesta redacció l’alcalde Pau Ricomà, qui va apuntar que «no hi ha molt a dir». Per la seva banda, la primera tinenta d’alcalde, Carla Aguilar va dir que «estem oberts a la negociació amb la CUP». Ricomà i Aguilar van participar ahir en la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple, celebrada a la piscina del Club Gimnàstic. Tot i que l’alcalde es va mullar de manera solidària, no es va llançar a la piscina de la política quan va ser preguntat per aquesta redacció per les negociacions amb la CUP que tindran lloc aquesta setmana, per valorar la possibilitat que els anticapitalistes entrin o no a formar part del govern de la ciutat.

Ricomà va recordar que, poc després de les eleccions municipals del maig passat va proposar un govern a quatre, que incloïa la CUP i Junts per Tarragona, formacions amb les quals Esquerra Republicana té diferents punts de coincidència. «Estem parlant –amb els cupaires–, però ara per ara no sabem si es produirà la incorporació» a l’equip de govern. «Estem en un punt en què no es pot dir res», va dir l’alcalde, qui va preferir mostrar-se caut. «No sabem si la CUP s’incorporarà: seguim parlant», va remarcar Ricomà.

Per la seva banda, la primera tinenta d’alcalde i portaveu d’En Comú Podem, Carla Aguilar, preguntada per si la seva formació posa alguna línia vermella per arribar a un acord de govern amb la CUP, va dir que hi ha molts punts en comú, com va quedar palès en els debats de la campanya electoral del maig. «Parlem de projecte de ciutat, de defensar un govern municipalista i resolutiu, que doni respostes a les necessitats de Tarragona», va dir Aguilar, per recordar que «l’assemblea» d’ECP va votar a favor «d’estar oberts a la negociació», amb la finalitat de construir un camí que faciliti «que la CUP entri a formar part del govern». «Els següents passos» que es donaran en el decurs de les converses que es reprendran aquesta setmana poden ser decisius.

Tot per decidir

Aquesta setmana pot ser clau per dissenyar, de manera gairebé definitiva, les línies estratègiques per decidir un possible acord de govern a tres bandes. A finals de juny es va celebrar la primera reunió. En aquella ocasió, les regidores de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel, es van mostrar moderadament satisfetes. Un primer resultat va ser l’acord per iniciar converses efectives aquesta setmana entre les tres formacions. «El fet que puguem parlar és un gran avenç perquè no havia estat possible», va dir Estrada en aquella ocasió, i va afirmar que «hem de veure si és factible treballar sobre un document concret que és el que ha de determinar si és possible signar un acord polític per fer un govern tripartit o no».

De la reunió de finals de juny va transcendir, en boca d’Estrada, que «hi ha flexibilitat, això no està tancat», per la qual cosa tot està obert. Ningú pot descartar un pacte a tres ni assegurar que aquest arribi a bon port. Tot està obert.

tracking