Diari Més

Urbanisme

La platja del Miracle, accessible per a les persones en cadires de rodes

L’Ajuntament licita les obres d’ampliació del carrer Pons d’Icart fins la passarel·la del Port

Aspecte actual del carrer Pons d'Icart que condueix a la passarel·la del Port.

La platja del Miracle, accessible per a les persones en cadires de rodesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pas endavant per democratitzar l’accés a la platja del Miracle a través de la passarel·la del Port. L’Ajuntament ha licitat les obres d’ampliació del carrer Pons d’Icart per permetre la circulació dels vianants que circulen en cadira de rodes. El projecte, que contempla rampes per salvar l’alçada entre la calçada i les voreres permetrà que les persones amb mobilitat reduïda també puguin accedir a la passarel·la del Port que connecta el Balcó del Mediterrani amb el Passeig Marítim.

Actualment, les barreres arquitectòniques no garanteixen a tothom l’accés a la passarel·la. Per l’estreta vorera al carrer Pons d’Icart no hi cap una cadira de rodes. El disseny urbanístic obliga que, en alguns casos, les persones minusvàlides es vegin obligades a circular un tram del carrer pel mig de la calçada.

Els treballs consistiran a ampliar la vorera un metre més des de la intersecció de Pons d’Icart amb el carrer Adrià fins a la baixada del Toro. Les seves escales són un mur infranquejable per a les cadires de rodes i els cotxets. Per poder accedir des del balcó fins a la passarel·la aquests vianants han de dirigir-se al carrer Adrià, girar a Pons d’Icart i enfilar la plataforma.

Com indica el mateix projecte d’obres, el seu objectiu és «facilitar l’accés rodat dels vianants, ja que la morfologia del terreny actual no permet aconseguir un recorregut adaptat». La vorera, que actualment fa 1,40 metres d’amplada, s’ampliarà fins als 2,40 metres. El projecte té un pressupost de 168.096 euros i l’Ajuntament preveu que les obres s’allargaran quatre mesos. Durant la realització de les obres es mantindrà l’accés al carrer tant per vehicles com per vianants i es disposaran les mesures necessàries per a garantir les condicions de seguretat.

Les obres, sense conseqüències per cap propietat privada, afectaran el sistema de canonades d’aigua que circulen per sota del carrer. Els operaris demoliran l’antiga vorera i la substituiran pel nou paviment. L’Ajuntament donarà continuïtat visual als carrers i pavimentarà les noves voreres amb llosa romana de textura antilliscant. A les zones en les quals existeix pas de vianants, es realitzaran guals per facilitar l’accés dels vehicles als garatges de la zona.

tracking