Diari Més

Bonavista, víctima de la foscor, a l'espera de la renovació de fanals

Les contínues avaries faciliten el vandalisme i els robatoris als cotxes

Dissabte diversos fanals van fallar al carrer 5.

Bonavista, víctima de la foscor, a l'espera de la renovació de fanalsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carrers a les fosques gairebé cada dia. És el panorama amb el qual els veïns de Bonavista conviuen des de fa anys. «Quan no és un carrer és l’altre», es queixa Emilia Carrasco, que denuncia l’antiguitat dels fanals que provoca contínues avaries. Les trucades des de l’Associació de Veïns als operaris és constant. Després de la intervenció, però, al cap d’un o dos dies els fanals tornen a fallar.

La presidenta de l’entitat veïnal, Loli Gutiérrez, assegura que l’Ajuntament ja ha aprovat la partida pressupostària per renovar els 1.066 llums del barri. Una primera fase dels treballs afectarà la Rambla i s’executarà «aviat», segon Gutiérrez. La segona fase afectarà la plaça de la Constitució. Mentre els veïns esperen a la instal·lació dels nous fanals, els actes de vandalisme i robatoris es repeteixen. Emparats amb la foscor, els lladres s’han arribat a endur les cadiretes dels cotxes pels nens petits. També trenquen els vidres dels cotxes i dels portals. «Quan truques una segona vegada, les assegurances no en volen saber res», explica Carrasco.

Els carrers 2, 3, 4 i 5 són alguns dels més afectats. A l’estiu hi ha més moviment al carrer, però a l’hivern la situació de foscor a molts carrers provoca una gran sensació d’inseguretat pels veïns. «Fa por, alguns carrers es converteixen en la boca del llop», explica Carrasco. «Portem com a mínim cinc anys en aquesta situació», lamenta. «Sense llum és més fàcil robar», afirma aquesta veïna que, com la resta, esperen que la llum torni als seus carrers.

tracking