Diari Més

Festes

La Llençada de Voladors desperta un Serrallo que s'omple de gegants

Dimarts, serà el dia gran, amb la celebració de la tradicional processó marinera del Carme, amb la que clouran les festes d’aquest any

La cercavila de gegantsi bèsties va recórrer els principals carrers del Serrallo ahir al matí.

La Llençada de Voladors desperta un Serrallo que s'omple de gegantsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri del Serrallo s’aproxima cap a la celebració del seu dia gran, que serà el proper dimarts, amb la tradicional processó marítima dedicada a la Mare de Déu del Carme. Aquest diumenge, però, el barri s'ha vestit de festa a les 8.30 hores del matí i seguirà fins ben entrada la matinada. La jornada ha començat amb la llençada de Voladors, que ha despertat el barri mariner. El so dels coets d’aquesta activitat organitzada per la Colla de Diables Voramar ha donat pas a la dotzena edició de la Trobada Gegantera. A mig matí, gegants i bestiari popular provinents de diversos indrets han recorregut els principals carrers del barri mariners despertant, de manera molt especial, l’interès i la sorpresa dels més petits. Finalitzada la cercavila, el col·lectiu festiu ha fet la tradicional ballada. Un vermut amb musclada i la música del Dj Carlos Cruz ha tancar el programa d’activitats del matí de diumenge.

La tarda ha estat dedicada als més petits, amb jocs de cucanyes i la Trobada de Bestiari Infantil i el correfoc que ha recorregut els carrers del barri a les 20.30hores. Hi han participat els Diables d’Altafulla, el Drac de Terrassa, els Dragolins de Badalona i la Vibrieta de Tarragona. La jornada finalitzarà amb una revetlla a l’antiga, amb la participació del Quartet Supermova al Teatret del Serrallo.

La jornada de dilluns, conté tres activitats festives. A les 21.30 hores s’iniciarà el Rosari de les Torxes, i, en aquesta mateixa hora, un sopar popular. A les 23 hores donarà inici una revetlla, amb la música de l’Orquestra Jamaika Band.

Dimarts, festivitat de la Mare de Déu del Carme, se celebrarà una missa a les 12 del migdia, amb la col·laboració de l’Agrupació Coral, i a les 13 hores tindrà lloc la descoberta de la catifa. La processó marítima del Carme començarà a les 19 hores a Sant Pere. Aquest és, sens dubte, l’acte més esperat pels serrallencs, que honoren la patrona del mar.

La imatge del Carme serà embarcada en un vaixell de pesca i s’endinsarà en aigües portuàries, seguida d’altres embarcacions. De nou als amarradors dels pescadors, serà tornada a terra sota la mirada de centenars de persones que l’estaran esperant. Aquesta és una de les tradicions que el Serrallo viu amb més intensitat, com també ho fan altres persones que resideixen en altres punts i que se senten vinculades a la Mare de Déu del Carme. Junt amb la processó de Sant Pere, la del Carme forma part dels esdeveniments més estimats pels pescadors i persones del mar.

tracking