Diari Més

Tribunals

Suspès el judici per presumptes amenaces de mort en un acte de Vox

Els fets van ocórrer el 17 de novembre passat a Bonavista quan els denunciats estaven en un bar

Cabrera i Cid van rebre el suport d'independentistes abans d'accedir-hi al Palau de Justícia.

Suspès el judici per presumptes amenaces de mort en un acte de VoxCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici que s’havia de celebrar ahir, dijous, a l’Audiència Provincial, per una denúncia per presumptes amenaces de mort proferides en els prolegòmens d’un acte de Vox a Bonavista, va ser suspès per la jutgessa per segona vegada a petició dels advocats de la persona que va presentar-la.

Els fets que s’havien de jutjar van succeir el 17 de novembre de l’any passat, quan Òscar Cid i Manolo Cabrera es trobaven en un bar pròxim a l’establiment on el partit ultradretà havia de fer l’acte. En els prolegòmens, es van viure moments de tensió entre partidaris de Vox i diversos independentistes que es trobaven als voltants.

Segons va transcendir, quan Cid i Cabrera seien a la terrassa d’un bar un grup d’unes deu persones que participaven en l’acte de Vox els van increpar i van afirmar que els dos denunciats els van amenaçar i, fins i tot, que un d’ells va mostrar una arma. En el seu dia, Cid va manifestar, de forma irònica, que «és el més sensat del món fer-ho davant dels mossos que estaven al costat».

Cap a les 11 del matí, Cid i Cabrera van accedir-hi a l’interior del Palau de Justícia. Instants abans, van rebre el suport de persones de Silenci Reveleu-vos i de representants del col·lectiu Àvies i Avis de Reus per la República, que van corejar la frase «no esteu sols». També els van entregar una samarreta on es podia llegir «Ni oblit ni perdó».

L’advocat de Cid i Cabrera, Jordi Baiges, va manifestar a aquesta redacció que «nosaltres aportem testimonis i dos vídeos per a la seva revisió», per demostrar que els denunciats «es trobaven prenent un tallat en la terrassa d’un bar i no van cridar contra ningú, mentre que altres persones sí que ho van fer contra» els seus clients.

Baiges va expressar la seva sorpresa pel fet que l’acusació decidís «demanar la suspensió del judici perquè dos testimonis, agents dels Mossos d’Esquadra no van comparèixer». En la primera ocasió va ser perquè la part acusadora no va comparèixer, va dir. L’advocat va manifestar que «m’he oposat, perquè hi havia dos mossos més com a testimonis i havíem aportat vídeos». «Ja és la segona vegada que l’acusació demana la suspensió del judici, cosa que és sorprenent», va remarcar. El lletrat va mostrar «el meu enuig per la utilització de la justícia per a casos que són ximpleries i que no haurien de ser-hi al Codi Penal, perquè no es tracta ni d’amenaces, i no s’haurien de malbaratar els recursos que aquesta té», va dir.

MÉS INFORMACIÓ

Denunciats per amenaces de mort en un acte de Vox a Bonavista

tracking