Diari Més

Castells

La Comissió Assessora del Concurs de Castells de Tarragona revisa la normativa

Per primer cop s'incorpora un representant de les colles guanyadores de la jornada de dissabte

Una de les reunions de

La Comissió Assessora del Concurs de Castells de Tarragona revisa la normativaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Assessora del Concurs de Castells de Tarragona està revisant la normativa del certamen. Per fer-ho ha programat diverses reunions perrevisar la taula de puntuacions, el document que atorga un valor numèric a cada castell que poden provar les colles segons la seva dificultat. La Comissió valora la possible inclusió o exclusió d'estructures, segons el protocol vigent, entre d'altres aspectes.

Per primera vegada, la colla guanyadora de la jornada de dissabte del Concurs comptarà amb un representant a les reunions.En aquesta ocasió, com que la primera plaça va ser compartida pels Xiquets de Reus i els Moixiganguers d'Igualada, un representant de les dues formacions s'incorpora als debats. L'objectiu principal és intentar reflectir les realitats de les places castelleres al reglament del Concurs.

La nova taulaserà vigent a partir del diumenge 1 de setembre, data en què s'activa el rànquing classificatori que suma la puntuació que aconsegueixen les colles durant les diades dela tardor de 2020.

El primer semestre de 2020, la Comissió durà a terme una nova reunió peravaluar la vigència del Protocol de Plaça.

La Comissió Assessora estarà formada per 21 persones: un representant de les sis primeres colles classificades a l'última edició del Concurs; unpels guanyadors de la jornada de dissabte; un per les colles locals de les poblacions organitzadores del Concurs; cinc experts castellers; Pere Ferrando, president del Jurat del certamen; unrepresentant de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya; i untècnic de la Conselleria de Festes de l’Ajuntament de Tarragona.

La 28a edició del Concurs de Castells comptarà l’any 2020 novament amb tres jornades i se celebrarà el 27 de setembre a Torredembarra i els dies 3 i 4 d’octubre a Tarragona.

tracking