Diari Més

URV

Els nous estudiants de la URV faran proves per saber el seu coneixement d'idiomes

El consell de govern aprova un protocol destinat als alumnes, per lluitar contra la violència de gènere

D'esquerra a dreta Francesc Díaz, María José Figueras i Laura Román, en la roda de premsa d'ahir.

Els nous estudiants faran proves per saber el seu coneixement d'idiomesCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’últim consell de govern de la Universitat Rovira i Virgili d’aquest curs va aprovar ahir unes mesures per facilitar als nous alumnes el coneixement d’un tercer idioma: anglès, italià, francès o alemany. Amb aquesta iniciativa es vol compensar la incertesa que va generar la decisió de la Generalitat de retirar l’exigència de disposar del nivell B2 d’anglès. Aquesta va ser la causa per la qual prop de 800 estudiants no van retirar el títol acadèmic, va informar ahir la rectora María José Figueras. Davant d’aquesta situació, la URV va decidir «obrir una investigació i vam veure que la causa és que els estudiants no tenien el nivell B1».

Dels 800 estudiants que no van retirar el títol, «tres-cents eren de l’últim curs». Figueras va apuntar que «vam localitzar 70, als quals els vam oferir fer un curs, en un una enquesta el cent per cent va assegurar que no va anar a buscar el títol perquè no tenien el B1». Ara no es demana ni el nivell de coneixement d’un tercer idioma. «Cap universitat exigia aquest requeriment, només la URV, i quan ho vam saber vam pensar que era un greuge per als nostres estudiants. El resultat va ser que «vam cercar solucions».

John Style, vicerector d’Internacional, va explicar el contingut d’un pla de promoció de terceres llengües que s’aplicarà a partir del pròxim curs. «Els nous estudiants faran una prova de nivell per diagnosticar el coneixement d’un tercer idioma i se’ls farà un altre quan finalitzin la carrera per comprovar la seva evolució». El resultat formarà part de l’expedient de l’estudiant. «L’objectiu és animar els estudiants a millorar el seu coneixement d’idiomes», va dir Style.

Inversions, ètica i violència

El vicerector Francesc Díaz va anunciar que la URV ha iniciat els tràmits dirigits a l’adquisició d’un nou microscopi electrònic i d’un cromatògraf. La inversió serà de 822.000 euros, que seran aportats per l’Estat i per la mateixa universitat. Díaz també va ressaltar «el bon posicionament de la Rovira i Virgili» entre les universitats mundials de menys de 50 anys.

Per altra banda, el consell de govern va aprovar un nou reglament d’ètica per aplicar en els àmbits de la recerca i la innovació. La rectora Figueras va posar com a exemple que «no es podrà fer patir els animals amb els quals s’experimenta». Tots els projectes «hauran de passar per un comitè d’ètica».

El consell de govern va aprovar, a més, un protocol per evitar la violència de gènere, «dirigit als estudiants, va anunciar Laura Román, secretaria general de la URV. Román va destacar que «els estudiants han participat en la comissió que han elaborat el protocol». L’objectiu és «protegir la víctima i fer-ne un acompanyament quan es detectin indicis de violència, i també hi haurà la possibilitat de sancionar els autors».

tracking