Diari Més

El gòspel de Aba Taano, per salvar vides

Aquest grup africà actua avui amb fins solidaris

Este grupo africano actuará en la Canonja hoy con fines solidarios

El gòspel de Aba Taano, per salvar videsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui divendres, 12 de juliol, la Canonja acull un concert molt especial en el marc del cicle cultural Surt a la Fresca. Aquest concert és el del grup africà Aba Taano.

Elisabeth Michot de Jowers és la Presidenta de l’ONG Música para Salvar Vidas. Entre les seves inquietuds no estava la de crear una ONG però va decidir fer-ho quan fa 15 anys, es trasllada a Uganda i descobreix una gran quanitat de nens abandonats i al carrer, alguns ja havíen patit abusos, i teníen poques possibilitats d’escapar a la delinqüència o altres xarxes que treurien rendiment de la seva innocència. Aquesta realitat, la va impulsar a crear un orfanat que donés un sostre a aquells nens. Van llogar una casa a les afores de Kampala, en Kireka (Uganda). En poc temps, va veure la necessitat d’oferir un projecte que també donés les eines necessàries per tal que aquests menors puguessin valdre’s per si mateixos en la seva comunitat. «Els eduquem com si fossin els nostres propis fills i ajudant-los a construir-se un futur professional al seu país. Els acollim en una casa on se’ls dóna un tracte molt personal, suport i afecte. Tots cursen estudis de primària, secundària o superiors i mantenim l’ajuda fins que funcionin per ells mateixos. Diversos d’ells estan actualment treballant: infermeres, comptables, cantants professionals, informàtics etc» explica Elisabeth Michot de Jowers. Actualment, un projecte que va néixer com una cosa petita atén a 30 nens i ajuda a diferents comunitats. La música ocupa un paper fonamental en aquest projecte i és una línia d’acció molt important per diversos motius. En primer lloc, perquè és «una eina terapèutica que els hi dona un gran suport emocional» però també perquè els hi dona l’oportunitat d’autofinançar-se i recaptar els fons necessaris per mantenir aquest projecte i continuar acompanyant aquests infants.

Els fons recaptats van íntegrament continuar mantenint aquesta iniciativa segons expliquen des de l’entitat.

En concret, el grup Aba Taano és un grup de gòspel a Cappella que recòrre el món mostrant el que millor saben fer que és cantar. Format per la Nabbaale, Kamogga, Derrick, Kimeze i Mayanja. «La música forma part de la seva vida, el gòspel és un cant a l’esperança» explica la músicoterapeuta Montse Navarro que dona suport al grup en les gires per Catalunya després de coneixer-los en un concert a la Sagrada Família. Quan els va veure actuar, va voler ajudar-los a fer concerts també a les contrades tarragonines i altres llocs de Catalunya. Explica que «les seves actuacions són màgiques, a més que els seus components són molt bones persones, tenen una alegria que captiva». Aba Taano visiten Espanya per mostrar la seva energia i el seu art i després tornen a la seva comunitat per continuar ajudant.

La Canonja acollirà un dels seus concerts avui al Mas de l’Abeurador (22:30h) en el marc del cicle cultural de Surt a la Fresca on gaudir de les nits d’estiu al carrer. De ben segur, serà una cita per l’alegria però també per la solidaritat. Aquest, com els actes de Surt a la Fresca de la Canonja serà gratuït.

tracking