Diari Més

Reivindicació

El cementiri de Tarragona acollirà un acte per senyalitzar fosses republicanes

La iniciativa pretén pressionar l’administració perquè arrangi espais que contenen restes d’afusellats

Una dona diposita flors en el monument a les víctimes del franquisme, en una imatge, d'arxiu.

El cementiri de Tarragona acollirà un acte per senyalitzar fosses republicanesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fòrum de Tarragona per la Memòria (FTM) ha convocat per demà, dissabte, a les 11 del matí, un acte reivindicatiu per demanar la dignificació de dues foses comunes que hi ha al cementiri de la ciutat. L’objectiu és demanar la senyalització definitiva de les fosses republicanes. Salvador Balcells, membre del FTM, va informar a aquesta redacció que «al cementiri hi ha una fossa que està ben condicionada i on tots els anys se celebra un homenatge i un acte de record a les víctimes de la repressió franquista, però n’hi ha dues, més petites, que estan per senyalitzar».

En el decurs de l’acte, obert a totes les persones que vulguin participar-hi, «posarem uns cartells provisionals, a l’espera que les administracions, la Generalitat o l’Ajuntament senyalitzi aquests espais de manera digna». «És una manera de pressionar-les perquè ho facin com més aviat millor», va dir Balcells.

L’acte comptarà amb la presència de descendents de Joan Manresa Vallespinós i Restituto Ramos González, dues de les persones que van ser executades i les restes de les quals reposen a les fosses comunes no senyalitzades. Alguns representants de la família de Joan Manresa Vallespinós resideixen actualment a França.

Balcells va informar que el regidor de l’àrea de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, intervindrà en els parlaments. També ho faran l’historiador i membre del FTM, Francesc Xavier Tolosana i membres de les famílies de Manresa i Ramos.

tracking