Diari Més

Universitat

Premiat un projecte que millora les competències dels estudiants d'Enginyeria Informàtica de la URV

Milloren la qualitat de la programació i l'organització del treball i tenen una visió més pràctica del rol de direcció de projectes

El professorat del grau d'Enginyeria Informàtica guanyador del premi de les XXV Jornades sobre l'Ensenyament Universitari de la Informàtica.

Premiat un projecte que millora les competències dels estudiants d'Enginyeria Informàtica de la URVURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la URV ha implementat els darrers quatre anys una metodologia al grau d’Enginyeria Informàtica que ha permès millorar les competències dels estudiants a l’hora de dissenyar i desenvolupar programari. L’experiència, que es va presentar a les XXV Jornades sobre l’Ensenyament Universitari de la Informàtica, ha guanyat el premi al millor article d’aquesta conferència, que atorga la Societat d’Enginyeria de Software i Tecnologies de Desenvolupament de Software.

Els estudiants de segon fins a quart grau desenvolupen un mateix projecte de software, fent un rol diferent a cada curs. Amb aquesta metodologia, els estudiants mostren una millora en les capacitats treballades a les assignatures: la qualitat de la programació, l’organització del treball i l’acompliment de terminis, i una visió molt més pràctica del rol de director. A més a més, el fet d’integrar els treballs de diferents cursos ajuda els estudiants a tenir una visió més completa dels estudis i interrelacionar els continguts de les assignatures.

El professorat,Maria Ferré, Carlos García-Barroso, Montse García-Famoso, David Sánchezi Aida Valls, va decidir implementar aquesta metodologia per preparar els estudiants per la complexitat dels projectes de programari, ja que la productivitat tendeix a ser baixa i requereix una planificació, estimació de costos i gestió del desenvolupament molt curoses. El de dissenyador i desenvolupador desoftwaresón els perfils informàtics amb més demanda al mercat laboral.

tracking