Diari Més

Societat

La CET, disposada a entrar en política per executar les seves reivindicacions

Les entitats estan «fartes» de reunions i de «bones paraules» per part dels partits i se senten decebuts pels seus incompliments

Una trentena de representants d'entitats es van reunir ahir a la seu de Fundació Mediterrània.

La CET, disposada a entrar en política per executar les seves reivindicacionsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) està farta que els partits polítics no facin realitat els projectes que acorden. Amb l’objectiu d’executar mesures, llargament reivindicades, la coordinadora, que agrupa més de 100 entitats, obre la porta a entrar en política presentant la seva pròpia candidatura a l’Ajuntament de Tarragona. La Junta de la CET reunida ahir a la seu de Fundació Mediterrània va acordar per unanimitat moure fitxa i intentar complir les seves reivindicacions des del plenari municipal de la plaça de la Font.

«La CET reclama que algun partit polític faci seves aquestes reivindicacions i tiri endavant d’una vegada per totes, perquè els incompliments afecten a tota la ciutadania de Tarragona i ja està bé», assegurava ahir el president de la CET, Àngel Juárez. En cas que cap formació política assumeixi les seves propostes, «posarem damunt la taula crear la nostra pròpia candidatura i ja veurem amb quina fórmula perquè tenim tot un mandat per endavant», afirma.

Una de les principals reivindicacions de la CET és la realització de l’estudi epidemiològic per saber quin aire respiren els tarragonins. El 2015 el ple va aprovar l’elaboració de l’estudi «sense haver fet ni un sol pas», recrimina Juárez a tot l’arc polític per igual.

La CET també reclama una estació de Renfe a la ciutat sense el pas de mercaderies perilloses. Les entitats també demanen «dignificar» el riu Francolí i el seu entorn, així com la millora dels canals d’informació en cas d’accident químic. «Ens sentim enganyats i estafats per la forma en què ens han tractat els partits polítics», lamentava ahir Juárez.

El president de la CET ha demanat una reunió amb l’alcalde, Pau Ricomà, per tractar les seves demandes. «Fa un any em vaig reunir amb ERC i van assumir l’estudi epidemiològic», avisa Juárez que admet que encara no s’han complert els 100 dies de govern del nou equip de municipal. El pròxim 17 de juliol es reunirà amb el regidor d’Urbanisme, Xavi Puig.

«Estem fent la nostra part per fer una ciutat millor i més maca i estem cansats que ens prenguin el pèl», afirmava ahir després de la reunió de la CET en la que hi van participar una trentena de membres d’associacions i entitats de la ciutat. Aquests dies i arran de l’incendi al polígon Entrevies en una nau industrial que emmagatzema productes químics, la CET s’ha mostrat molt crítica amb la gestió informativa que es va dur a terme després de l’activació del Pla d’emergència en risc químic Plaseqcat.

La coordinadora reclamarà a l’Ajuntament la seva participació en el pla d’emergències de Protecció Civil per agilitzar els sistemes de comunicació entre administració i veïns en aquests casos. Juárez vol que el mateix govern municipal traslladi aquesta proposta a la Generalitat.

Entre els altres compromisos incomplerts segons la CET, Juárez va mencionar la iniciativa de desviar els combois de tren amb mercaderies perilloses que passen pel polígon Entrevies on va tenir lloc l’incendi. Un exemple més, diu el president de la CET, de projectes que els successius ajuntaments assumeixen en un inici, però que mai porten a la pràctica.

tracking