Diari Més

Castells

Els turistes omplen la plaça de les Cols per veure castells dels Xiquets de Tarragona

El pròxim dimecres serà el torn de la Jove, que actuarà en el Pla de la Seu, en el marc de la proposta Tarragona, Ciutat de Castells

Els turistes es van interesar per les estructures dels castells.

Els turistes omplen la plaça de les Cols per veure castells dels XiquetsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de les Cols –plaça Santiago Rusiñol– va ser ahir a la tarda l’escenari de la segona de les activitats castelleres que s’han programat, tots els dimecres, fins al 4 d’octubre, data en què hi participarà la Colla Castellera de Sant Pere i Sant, en el marc de la proposta Tarragona, Ciutat de Castells. Aquesta iniciativa va dirigida de manera especial als turistes i a aquelles persones desconeixedores d’aquest món. La primera colla a actuar va ser la dels Xiquets del Serrallo i també intervindran la Jove dels Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vila-seca i els Nois de la Torre. Ahir va ser el torn dels Xiquets de Tarragona, que amb la seva actuació va enlluernar les persones que es van donar cita a la plaça de les Cols. Els turistes que van presenciar els castells van fer tot un descobriment, fet pel qual no van parar de fer fotografies de les construccions.

Tarragona, Ciutat de Castells cobreix aquest estiu la setena edició amb l’objectiu de donar a conèixer el fet casteller a les persones que visiten la ciutat, en dos marcs singulars com són el Pla de la Seu i la plaça de les Cols.

En la roda de presentació de la convocatòria d’enguany, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Laura Castel, va valorar de manera molt positiva el caràcter divulgatiu de la proposta per donar a conèixer el fet casteller, un fenomen vinculat a la cultura popular i tradicional, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

La iniciativa Tarragona, Ciutat de Castells va començar el 2013 des de Patronat Municipal de Turisme, com una activitat cultural d’interès turístic, amb la voluntat d’aconseguir notorietat i posicionament turístic a la ciutat i, alhora, capitalitzar un dels principals recursos culturals i tradicionals com són els castells, representats per les quatre colles castelleres de la ciutat. Amb el temps, s’han afegit altres colles convidades, com és el cas dels Castellers de Vila-seca i dels Nous de la Torre en l’edició d’aquest any.

Per altra banda, cal recordar que els Xiquets de Tarragona, un any més, ofereixen també l’oportunitat de viure un assaig en directe i des de dins. Es tracta d’un producte creat expressament per fer viure als visitants l’experiència castellera més autèntica, que el Patronat de Turisme comercialitza a les seves oficines de Turisme i al web www.tarragonturisme.cat. Aquesta activitat té lloc al Pati Jaume I, localitzat al Palau Municipal, els dimarts, a partir de les 20 hores, i els divendres, a les 21.30 hores, a excepció dels dies 23 i 26 de juliol i 20 i 23 d’agost. L’entrada té un preu de 4 euros i és gratuïta als menors de cinc anys.

tracking