Diari Més

Societat

UGT exigeix una reunió urgent amb el delegat de Govern pels darrers accidents químics de Tarragona

El sindicat denuncia descoordinació en la comunicació i en les actuacions posteriors als incidents a Carburos Metálicos i Miasa

Pla general de la nau industrial que va cremar al polígon Entrevies de Tarragona.

UGT exigeix una reunió urgent amb el delegat de Govern pels darrers accidents químics de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UGT-FICA de Catalunya denuncia la«descoordinació» en la comunicació i les actuacions posteriors en els darrers accidents a les empreses Carburos Metálicos a la Pobla de Mafumet, el 31 de maig, i Miasa a Tarragona, aquest dissabte, i l’activació parcial del PLASEQCAT, i exigeix una reunió urgent amb el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris. Des del sindicat es recorda que l’accident a Carburos Metálicos va causar la mort d'un treballador, un altre ferit molt greu i nou de lleus, i va afectar principalment treballadors d’empreses de serveis. Arran d’aquest accident, la Federació d’Indústria UGT-FICA de Tarragona va mantenir diverses reunions amb els delegats del sindicat a les empreses químiques i a les empreses de serveis que treballen als dos polígons químics de Tarragona, per analitzar els fets.

A l’espera de la resolució judicial sobre les causes de l’accident, es van valorar de forma negativa les actuacions posteriors a l’accident i l’activació del PLASEQCAT de forma parcial. La Federació d’Indústria UGT-FICA de Tarragona denuncia la descoordinació en la comunicació i la informació de la situació, que va donar com a resultat diferents actuacions tant en les sirenes d’emergència com en els confinaments, amb actuacions molt dispars en funció dels criteris de cada responsable a les diferents empreses, ajuntaments, col·legis, etc.

Aquesta situació es va tractar en una reunió amb l’AEQT i es va exigir una reunió amb el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona per tractar aquesta situació, analitzar les causes de la descoordinació, la falta d'informació en alguns casos i sol·licitar que s’analitzessin i es corregeixin, perquè no es tornessin a repetir. Des d'UGT, però, es remarca que aquesta reunió no es va produir.

Amb l'accident d’aquest dissabte a l’empresa d’emmagatzematge de productes químics Miasa de Tarragona, la Federació d’Indústria UGT-FICA valora que s’han tornat a repetir episodis de descoordinació i torna a reclamar la reunió amb el delegat del Govern a Tarragona.

tracking