Diari Més

Societat

El carrer Comte s'omple de música i color per celebrar la Pilons Parade

Aquest any l'artista Antoni Alcàcer pintarà un piló en honor a Eduard Boada

A primera del matí s'han començat a assignar els pilons.

El carrer Comte s'omple de música i color per celebrar la Pilons Parade 2019Mireia Pallejà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A primera hora del matí de dissabte diverses famílies i grups d'amics esperaven torn al carrer Comte de la Part Alta de Tarragona perquè els assignessin un piló i poguessin començar a pintar, d'aquesta manera es dóna el tret de sortidaa la PilonsParade2019, una cita que s'ha convertit en obligatòria per a molts tarragonins.

L'Enric Prades, president de l'Associació de Veïns del carrer Comte, explicava a Diari Més que a primera hora no s'havien repartit la totalitat dels pilons disponibles, «l'any passat va ser brutal» explica Prades, «ja veurem com avança la jornada però, evidentment, els pintarem tots». «Hi ha gent que ve cada any i cada any canvien el disseny, són gent que ja saps que vindran», comenta Prades. Aquest anyla PilonsParadeorganitza també una actuació a càrrec de laStrómboliJazzBand, a les 19 hores, que servirà per acomiadar la jornada amb tots els participants.

La Ginebra Fort i Gras, cap de canalla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, explicava que «venim cada any, és una activitat que fa ciutat i fa colla» i assegura quea la PilonsParade«la canalla s'hi apunta ràpidament». «Cada any intentem plasmar al piló alguna cosa que ha passat durant la temporada anterior, aquest any per exemple agafarem fotografies de moments importants que ha viscut la canalla».

El carrer Comte, però, no està reservat només als tarragonins, per exemple la Georgina Rebull de Lleida explicava que, «tinc una amiga que viu en aquest carrer i ens va explicar en què consistia això, així queemvingut amb els nens, ja vam vindre l'any passat i ens sembla una jornada molt divertida». Per altra banda l'Adrià López, educador social del centreMahanimdel Pla de Santa Maria, explica que «ens vam assabentar que s'organitzava aquesta festa i vam pensar que era una oportunitat per fer implicar als nois del centre a la vida dels barris de Tarragona».

Aquest any l'artista Antoni Alcàcer pintarà un piló en honor a Eduard Boada, «jo quan miro l'Eduard veig un príncep de la restauració de Tarragona» explica Alcàcer a Diari Més, «quan l'Eduard era jove el gran príncep Moctezuma el va nomenar 'coperomayor' per tant li farem un homenatge disfressant-lo d'asteca» comenta rient.

A les 21 horesla PilonsParadeproclamarà els guanyadors d'aquest any i abaixarà el teló, deixant durant tot l'any els pilons del carrer Comte ple de colors i records.

tracking