Diari Més

Política

Ricomà s'enfronta a la Generalitat: «No acceptarem que el MNAT no s'ubiqui a Tarragona»

L'alcalde de Tarragona respon a l'anunci de la consellera de Cultura de crear un nou espai museístic que s'ubicaria a Barcelona

Panoràmica general del Museu Nacional d'Arqueologia de Tarragona (MNAT).

El Ministeri de Cutura invertirà quatre milions d'euros en les obres del MNATACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Cultura de la Generalitat anunciava aquest dimecres que estudia la creació d'un nou Museu Nacional d'Història i d'Arqueologia a Montjuïc, a Barcelona. La resposta des de l'Ajuntament de Tarragona, ha estat contundent.

L'alcalde Pau Ricomà ha afirmat que «no entenem de cap manera que el Museu Nacional d'Arqueologia no estigui a Tarragona». L'alcalde ha recordat que el conjunt arqueològic tarragoní està declarat Patrimoni Mundial.

Ricomà s'ha mostrat contundent, «No acceptarem que el Museu Nacional d'Arqueologia no s'ubiqui a Tarragona». I afegia que les institucions, des de l'Ajuntament fins a la URV o l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, com el teixit social, econòmic i cultural, «treballem en la recuperació, conservació, investigació i difusió del patrimoni romà que està reconegut internacionalment».

La conselleraMariàngelaVilallonga argumentava dimecres sobre aquest nou museu que es tractaria de la unió de l'actual Museu d'Història de Catalunya i del Museu d'Arqueologia. «Els dos museus han de passar a ser el gran Museu Nacional de Catalunya d'Història i Arqueologia». La consellera va apuntar que estan treballant en el projecte i que s'ubicarà a Montjuïc.

L'alcalde de Tarragona ha anunciat que ha demanat una reunió amb la consellera per tractar aquest tema.

tracking