Diari Més

El cicle de concerts de l'Escola Municipal de Música torna als jardins del Banc d'Espanya

El Duo Plana-Camahort i Connexions Trio interpretaran les seves peces els dies 8 i 17 de juliol, respectivament

El Duo Plana-Camajort serà el primer en actuar al cicle.

El clicle de concerts de l'Escola Municipal de Música torna als jardins del Banc d'EspanyaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jardins del Banc d’Espanya tornaran a acollir, el dilluns 8 de juliol i el dimecres 17 del mateix mes, diversos concerts d’antics alumnes i professorat de l’Escola Municipal de Música de Tarragona. El Duo Plana-Camajort presentarà les seves peces el dia 8, mentre que el dia 17 serà el torn de Connexions Trio.

Aquests concerts volen donar l’oportunitat als joves músics, en especial antics alumnes de l’Escola Municipal de Música, de mostrar el seu talent musical a través dels seus projectes i la formació rebuda. També tenen l’objectiu de posar en valor el vessant artístic i la qualitat professional del professorat de l’Escola Municipal de Música. L’emplaçament dels jardins del Banc d’Espanya contribueix a la recuperació d’aquest espai, que en els darrers temps ja ha acollit diverses propostes culturals i científiques.

El concert del dia 8 comptarà amb el Duo Plana-Camahort, amb l’antiga alumna de l’Escola de Música Neus Plana Turu (flauta i percussió corporal) i Maria Camahort (guitarra i arranjaments), que presenten una proposta musical eclèctica amb un programa que combina obres de compositors clàssics i contemporanis amb peces treballades i expressades des de l'oralitat, la corporalitat i la improvisació. Un trajecte musical influenciat per melodies i temes dels segles XVI-XVII (Folies, Chaconne), tradicions orals de diferents cultures (cançons sefardites, turques, catalanes) i música escrita (F. Gasull, E. Toldrà, W. Walton). Des de la seva presentació com a duo a finals del 2017 han

actuat per a la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona (Casa Elizalde), el Conservatori de Tarragona, Joventuts musicals de Tarragona, Música als Parcs (Barcelona) i Festival de Música als Jardins (Museu Pau Casals, el Vendrell).

El concert del dia 17 compta amb els professors de l’Escola de Música Xavier Pié, saxo soprano, i Francisco Montañés, percussió i bateria, que juntament amb Miguel Alberto Cruz Carmona (MACC), guitarra i efectes, conformen el Connexions Trio. Aquesta formació porta a terme des de l'any 2000 un treball conjunt de recerca i d’interpretació d’espais sonors utilitzant els seus respectius instruments i la inspiració com a premisa principal. L’any 2013 van presentar el CD Rutes, integrat per composicions pròpies, fruit del treball realitzat fins aleshores, que va rebre molt bones crítiques i comentaris.

Enguany presenten Connexions (La Cúpula Music 2017), un nou treball que representa un salt endavant en la recerca d’un so propi, més contundent, que alterna el protagonisme dels instruments amb acurats arranjaments, amb la incorporació del percussionista Paco Montañés, músic de sòlida formació clàssica i d'activitat força transversal, que afegeix nous i enriquidors elements sonors al grup.

tracking