Diari Més

El cel de Tarragona es prepara per a quatre nits vibrants de color i pólvora

El 29è Concurs Internacional de Focs arriba demà amb 3 de les 4 pirotècnies nouvingudes

Un dels focs que ha disparat la pirotècnia aquesta nit

La pirotècnia del Mediterráneo de Vilamarxant posa el punt i final al Concurs Internacional de Focs ArtificialsNil Morato

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera gran cita de l’estiu tarragoní ja és aquí. Serà demà dimecres quan es donarà el tret de sortida a la 29a edició del Concurs Internacional de Focs. Fins dissabte, es podran veure les propostes de quatre pirotècnies, tres espanyoles i una de francesa, que oferiran els seus espectacles de pólvora i color per a esdevenir la guanyadora de l’edició 2019.

Les quatre propostes que es veuran seran la de la companyia granadina Pirotecnia Esteban Martín SL, que encetarà el Concurs. La seguirà el dijous 4 de juliol, la Pirotecnia Alpujarreña, que també arriba des de la província de Granada. Divendres serà el torn de la valenciana Pirotecnia del Mediterráneo i el punt final a la 29a edició el posarà els francesos Aquarêve Artifice.

El jurat, format per dotze persones entre experts i gent vinculada amb Tarragona, serà l’encarregat d’emetre el veredicte. En joc hi ha el primer premi, el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona, que suposa l’adjudicació dels espectacles públics de focs artificials durant les Festes de Santa Tecla d’enguany, per valor de 26.000 euros.

Així mateix, enguany s’ha mantingut el premi especial Festa Major de Granollers - Trofeu Blancs i Blaus, atorgat per l’Ajuntament de Granollers i que va a parar en mans de l’empresa de la península que resulti la millor classificada. La vencedora realitzarà els espectacles de focs artificials de la Festa Major de Granollers per un valor de 15.000 euros el castell de focs i 2.999 euros les tronades.

Pirotecnia E. Martín

3 de juliol

Fundada el 1895, aquesta pirotècnia granadina ha anat fent-se gran de generació en generació. Des de l’organització del Concurs, expliquen que feia anys que volia estar present a la cita tarragonina i enguany ho ha aconseguit. Pirotecnia Esteban Martín està avalada per la seva llarga trajectòria, per haver resultat guanyadora en diverses ocasions del concurs del Ejido.

Pirotecnia Alupjarreña

4 de juliol

Els trets digitals i l’ús de les noves tecnologies defineixen aquesta pirotècnia granadina que també participa al concurs per primer cop. Entre els seus treballs, en destaquen la Mascletà d’Alacant l’any 2015 i de la novena Mascletà de les Falles de València el 2018. No només es dediquen al llançament de focs artificials sinó que també els fabriquen i dissenyen.

Pirotecnia del Mediterráneo

5 de juliol

L’única de les pirotècnies que ja ha participat en el Concurs. Concretament, ho va fer l’any passat i va finalitzar en segona posició. Enguany torna a Tarragona per aconseguir la victòria i poder il·luminar el cel tarragoní per Santa Tecla. Si bé es tracta d’una companyia jove —es va fundar el 2015—, ha disparat en els concursos del Ejido i de Sant Sebastià.

Pirotecnia Aquarêve Artifice

6 de juliol

Són l’única pirotècnia de fora de l’Estat que serà al Concurs. Els francesos estan especialitzats en el disseny d’espectacles piromusicals, performances i la creació d’efectes especials per a espectacles, gràcies la seva vinculació amb les noves tecnologies. Se’ls ha pogut veure en espectacles internacionals com Biauzzo (Itàlia), Metz o Bordeus.

MÉS INFORMACIÓ

Alteracions de trànsit pel Concurs de Focs a Tarragona

tracking