Diari Més

Política

Viñuales defensa el seu liberalisme i afirma que mai pactaria amb Vox

El portaveu de Ciutadans s’estima més no entrar a valorar la crisi del partit a Madrid després de la sortida de Toni Roldán

Viñuales, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona.

Viñuales defensa el seu liberalisme i afirma que mai pactaria amb VoxACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguna cosa s’està movent en els passadissos interiors de la seu de Ciutadans a Madrid, com ho demostra la dimissió i sortida del partit dels fins ara portaveu d’Economia al Congrés, Toni Roldán, o el fet que l’eurodiputat i promotor del partit Javier Nart hagi dimitit de l’executiva nacional després que, el passat dilluns, la direcció votés a favor de mantenir el «no» a donar suport al socialista Pedro Sánchez per facilitar la formació del nou govern.

El gir polític de la direcció de Ciutadans cap a posicions de dreta, plasmat en els acords als quals ha arribat amb el seu principal rival, el Partit Popular, però sobretot amb el partit ultradretà Vox estan generant esquerdes en la formació taronja que poden tenir una repercussió insospitada a curt termini, en funció de com acabin els acords que les tres formacions estan negociants en diferents punts de l’Estat. Ahir mateix, Vox va trencar amb el PP de Madrid i el govern de la comunitat està en l’aire.

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, va declinar fer una valoració de la decisió de Toni Roldán d’abandonar el partit per discrepàncies amb Albert Rivera, però sí que va recordar que el seu posicionament és contrari a un acostament a Vox.

Viñuales va manifestar ahir a aquesta redacció que «ja a la precampanya deia que Vox representa coses obsoletes i injustes que van en contra de la meva ideologia liberal» i, fins i tot, que «si arribar al govern de la ciutat depenia del vot d’un regidor de Vox, preferia no ser-hi». El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament va apuntar que «no m’agraden els extrems, siguin els que siguin, perquè penso que atempten contra la llibertat».

En relació al gir que estan donant alguns mitjans de comunicació de Madrid, que fins ara han donat tot el seu suport a Albert Rivera, Viñuales va dir que «cada un té la seva opinió», però «penso que l’estabilitat és bona», com ara promocionen alguns dels mitjans de la capital de l’Estat que consideren que el suport de Ciutadans a un govern del PSOE sempre és un mal menor davant la possibilitat que aquest arribi dels bancs dels partits independentistes o nacionalistes.

Sense voler entrar en detalls ni posicionar-se, tot apunta que la línia política que va emprendre Albert Rivera fa uns mesos, de disputar el lloc de la dreta al Partit Popular, no aniria en la que defensa Viñuales, qui sempre defensa el seu liberalisme davant de posicions extremes. No obstant això, el portaveu de la formació taronja a l’Ajuntament de Tarragona es considera un home de partit.

Antecedent per Santa Tecla

En el cas de desmarcar-se de les directives de la direcció nacional, cosa que no ha dit, no seria la primera vegada que els criteris de Viñuales no són coincidents amb els del partit. El mes de setembre de l’any passat va sorgir una discrepància interna arran de la representació del Ball de Dames i Vells en el decurs de les festes de Santa Tecla, quan dos actors van cremar una imatge del rei Felip VI. Ciutadans va presentar al Congrés dels Diputats una sèrie de preguntes sobre aquest fet. Els diputats Miguel Ángel Gutiérrez i Sergio del Campo –aquest darrer diputat per Tarragona en aquella legislatura i en l’actual–, van presentar un escrit on denuncien l’obra perquè, segons van dir, es va produir un «possible delicte d’ultratge a la corona». En l’escrit, el partit d’Albert Rivera pregunta al Govern de l’Estat si informaria la Fiscalia per si aquesta decidís emprendre accions legals contra el Ball de Dames i Vells, incloent-hi que també «s’insulta a la Guàrdia Civil i a la policia espanyola». Rubén Viñuales va treure importància al contingut de la representació de Dames i Vells i va dir que «la sàtira política és una mostra d’una democràcia sana». «Fins i tot és necessària», va afegir. Com a tarragoní que coneix la festa, va afirmar que «t’agradarà més o menys, però crec que Dames i Vells no ha d’anar a la Fiscalia».

En aquells moments, Viñuales va dir que «si fos alcalde mai em passaria pel cap prohibir el Dames i Vells», i va afirmar que la representació satírica que va generar la polèmica «s’ha tret de context».

tracking