Diari Més

Cultura

El Teatre de Tarraco tornarà a acollir actors amb 'Cònsols de Roma'

Joan Gibert i Fermí Fernández es caracteritzaran de Marc Antoni i Octavi August

Els actors Joan Gibert i Fermí Fernández, durant un dels assajos al Teatre romà.

El Teatre de Tarraco tornarà a acollir actors amb 'Cònsols de Roma'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre romà de Tarragona tornarà a acollir actors, amb motiu de les dues representacions de Cònsols de Roma, els dies 4 i 5 de juliol, a partir de les 21.15 hores. Joan Gibert i Fermí Fernández seran els protagonistes d’aquesta peculiar activitat. Gibert es caracteritzarà de Marc Antoni i Fernández d’Octavi August. Amb aquesta iniciativa del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), torna el teatre al recinte monumental de la Part Baixa de la ciutat. Les entrades tenen un preu de 8 euros i es poden adquirir a l’enllaç http://ow.ly/whL630p04gx.

En el text promocional es comenta que «Marc Antoni i Octavi August van coincidir en moltes ocasions durant la seva vida, però tenim la sensació que mai no van poder parlar amb prou tranquil·litat». Es tracta de «dues personalitats molt oposades en moltes coses, però que tenien una cosa en comú: voler sempre el millor per a la seva idolatrada Roma». En la representació, Marc Antoni i Octavi August mantenen una conversa mundana en la qual parlen d’amor, de morts, de l’austeritat o del luxe, de la política o de l’ànima.

La proposta cultural del MNAT suposa una bona oportunitat per presenciar una representació teatral en un espai on, en el segle II, els ciutadans de Tarraco mantenien un contacte amb la cultura de l’època en un recinte excepcional.

Per altra banda, el MNAT també ha programa el cicle Un estiu ple d’històries!, adreçat a nens de 6 a 12 anys que estan de vacances. Els dies 9, 11, 16 i 18 de juliol es poden convertir en romans, fer d’actors clàssics, conèixer els déus de l’Olimp i esdevenir detectius per resoldre sis casos a la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona. El cicle arrenca el 9 de juliol amb l’activitat Vine al Museu...i queda’t de pedra!, al Tinglado 4. Continuarà amb les activitats Passa un matí de teatre!, al Tinglado 4, Per Júpiter! Entrarem a l’Olimp?, també al Tinglado 4, i CSI... a la Necròpolis!, a la Necròpolis Paleocristiana. Les activitats es fan amb reserva i el preu és de 5, 9, 12 i 15 euros per persona, en funció del nombre d’activitats en les quals s’hi participi.

A més, a partir del dimecres 3 de juliol el MNAT l’opció és Vacances a Tàrraco, una activitat per gaudir en família, una visita diferent al museu que es farà tots els dimecres de juliol i agost, a les 11 hores, al Tinglado 4, en català i castellà. El preu és de 4,50 euros. També hi ha una proposta que es farà als Munts d’Altafulla.

tracking