Diari Més

Sanitat

El Seminari de Tarragona acollirà l'acte inaugural del centenari de Metges de Catalunya

La comissió organitzadora del sindicat es va reunir en aquest mateix espai el 1919, en el marc del tercer Congrés de Metges de Llengua Catalana

Portada del primer butlletí del Sindicat Metges de Catalunya, editat l'any 1920.

El Seminari de Tarragona acollirà l'acte inaugural del centenari de Metges de CatalunyaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Metges de Catalunya (MC) inaugurarà l’any de celebració del seu centenari al Centre Tarraconense el Seminari, en un acte que tindrà lloc el pròxim divendres, dia 28 de juny. Es tracta del mateix lloc on, i la mateixa data, però cent anys després que, en el marc del III Congrés de Metges de Llengua Catalana celebrat a Tarragona, es va constituir la comissió organitzadora que nou mesos més tard, el 27 de març de 1920, acabaria el seu treball amb la fundació del Sindicat de Metges de Catalunya (SMC) a l’Ateneu Empordanès de Barcelona.

L’organització presentarà el disseny del logotip del centenari, que es convertirà en la seva nova imatge institucional a partir del pròxim mes de gener, i el programa d’actes amb el qual commemorarà l’efemèride al llarg del 2020. De les activitats previstes, destaca de manera especial l’acte central que tindrà lloc a la ciutat de Barcelona el dia 27 de març, coincidint amb la data oficial de l’aniversari del sindicat.

Un espai amb història

El Centre Tarraconense el Seminari, que forma part del conjunt històric monumental de l’acròpolis de Tarragona, declarat patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO, acollirà els membres del consell executiu del sindicat Metges de Catalunya, els delegats i afiliats de l’entitat, així com les principals autoritats polítiques, sanitàries, col·legials i acadèmiques de la ciutat i la província de Tarragona. En el decurs de l’acte, el president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT), Fernando Vizcarro, donarà la benvinguda als assistents i el president i secretari general de MC, Jordi Cruz i Josep Maria Puig, respectivament, oferiran sengles parlaments. A més, Josep Lluís Martín i Berbois, doctor en història contemporània i cronista del sindicat, presentarà la conferència Els orígens del Sindicat de Metges de Catalunya: una organització al servei de la medicina i el país, en què repassarà els inicis del sindicat centenari en els anys vint del segle passat fins als temps convulsos de la Segona República i la Guerra Civil.

tracking