Diari Més

Beisbol

El Complex Educatiu de Tarragona, la nova casa del CBS Wolves de beisbol

El club entrenarà a un antic camp de futbol de les instal·lacions que gestiona la Generalitat

El divendres, els jugadors del Wolves va fer els primers bateigs al seu nou camp a la Laboral.

El Complex Educatiu, la nova casa del CBS Wolves de beisbolWolves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empeny de Marc Sangüesa, fundador del primer equip de beisbol de la província, no ha decaigut mai. El passat febrer, aconseguia federar el seu club, el CBS Wolves, un primer pas per consolidar el seu projecte pioner. La setmana passada, Sanguesa, de 28 anys, arribava a un acord amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per entrenar al Complex Educatiu, un pas de gegant que assegurar l’estabilitat i el futur del club.

Uns 80 nois i noies integren el Wolves, un club de beisbol i softbol, un esport similar. Fundat el 2017, els jugadors entrenaven on podien, principalment a la llera del riu Francolí i en descampats. Ara, el club entrenarà al conegut com a camp de les flors, un antic camp de futbol de la Laboral.

Sangüesa agraïa fa uns dies, entusiasmat, el «gran esforç» que han fet des del Complex Educatiu. Fa dues setmanes, una reunió amb el director territorial d’Ensenyament, Jean-Marc Segarra, i representants del complex, servia per arribar a un primer acord a través del qual el club llogarà el camp. «Estem molt contents, el necessitem per ser més competitius i assentar-nos», explica. Finalment ha estat la Generalitat qui ha trobat un camp, després que, en l’anterior mandat, l’Ajuntament no els oferís cap solució viable. En un primer moment, la regidoria d’Esports va explorar la possibilitat d’habilitar un espai a l’Anella Mediterrània, però ho va acabar descartant perquè, segons el consistori, el projecte suposava una inversió de 100.000 euros que no podien assumir.

Els jugadors celebren la fi d’una llarga travessia d’un any i mig en la cerca d’un camp. Els integrants han començat a condicionar l’espai escombrant la malesa i movent la terra. També tallaran un grup d’eucaliptus, que compensaran plantant-ne de nous a una altra zona.

El divendres, els jugadors batejaven en la que serà la seva nova casa. En uns dies, està previst que club i Generalitat signin un conveni de col·laboració. Segarra explica que, en el futur, el club podria impartir cursos a l’Institut Cal·lípolis de formació professional, una idea que Sangüesa també encaixa positivament. El fundador dels Wolves creu que, ara que tenen camp per entrenar, el nombre de jugadors s’incrementarà. De moment, la federació els ha cedit una xarxa per practicar el bateig, la principal mancança entre els jugadors, molts d’ells d’origen llatinoamericà provinents de països on el beisbol és molt popular com Cuba i Veneçuela. Sangüesa somia amb plantar gespa per tenir un camp olímpic. Potser en uns anys, qui sap, el Wolves aconsegueix competir a divisió d’honor, la màxima categoria de l’Estat.

tracking