Diari Més

Distinció

Els Xiquets del Serrallo trien Maria Rillo per representar-los i rebre la Faixa de Sant Magí

La Confraria de sant Magí lliura enguany en quart guardó, que es va començar amb les colles de la ciutat

Maria Rillo ha estat escollida per la colla per recollir la Faixa d'Honor de Sant Magí.

Els Xiquets del Serrallo trien Maria Rillo per representar-los i rebre la Faixa de Sant MagíCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'any 2016 Confraria de sant Magí, màrtir de Tarragona va iniciar el lliurament de la'Faixa d'honor de Sant Magí que, de manera extraordinària, va atorgar a les quatre colles castelleres de la ciutat. Des d'aleshores han anat recollint la distinció diversos representants de les colles per ordre d'antiguitat.

Aquest 2019 correspon recollir la Faixa d'honor de Sant Magí als Xiquets del Serrallo. Per a fer-ho, la colla ha proposat que els representi la castellera MariaRilloMendoza, castellera des dels inicis de la formació de la colla, l'any 1988.

Els seus començaments varen ser de tap i pinya. De segona, es va estrenar amb un pilar. A finals de la dècada dels anys 80, en la diada de la colla, va participar en els primers castells de dones.

Ha gestionat els bars de la colla durant set anys, al carrer de Sta. Tecla, al 'tinglado4', i finalment a la nova seu del Moll de Costa.

El lliurament de la Faixa d'Honor de la Confraria de Sant Magí es farà el pròxim 19 de juliol a la capella de Sant Magí.

tracking