Diari Més

Medi natural

L'Ajuntament de Tarragona no autoritzarà el parc aquàtic previst a la platja Tamarit

El conseller de Domini Públic, Xavi Puig, afirma que és «per preservar la platja natural i el valor paisatgístic de la zona»

Aspecte del parc aquàtic format per inflables de plàstic de 1000m2 que hi haurà a Tamarit.

Recollida de firmes per impedir un parc aquàtic a la platja de TamaritCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El polèmic parc aquàtic que estava previst instal·lar aquest estiu a la platja de Tamarit, amb una extensió de 1.000 metres quadrats que s'ubicarien a primera línia de platja, finalment no tirarà endavant.

El nou portaveu del govern municipal i responsable de Domini Públic del consistori tarragoní, el republicà Xavi Puig, ha comunicat aquest dimarts que, «després d'avaluar la proposta presentada, s'ha decidit desestimar-la per preservar el caràcter de platja natural de Tamarit i el valor paisatgístic de la desembocadura del Gaià».

El conseller tarragoní també indicava que en la decisió s'ha tingut en compte que la possible afluència d'usuaris podria comportar problemes de mobilitat a l'entorn, «especialment considerant les característiques dels accessos a l'espai».

La instal·lació del parc, promoguda pel Càmping TamaritBeachResort, havia de posar-se en marxa aquest dissabte i ja comptava amb el vistiplau del departament de Territori de la Generalitat.

La proposta del parc aquàtic havia generat una forta oposició veïnal, que havia engegat una recollida de signatures a través de la plataformaChange.orgque, aquest dimarts, ja havia aconseguit el suport de 3.356 persones.

Tamarit Beach Resort respecta la decisió

Des del Tamarit Beach Resort asseguren que respecten la decisió presa per l'Ajuntament de Tarragona i lamentenles molèsties ocasionades. En u comunicat, l'empresa afirma que «mai ha estat la nostra intenció generar cap tipus de conflicte entre els usuaris de la platja, els turistes de la zona i, molt menys, els habitants de Tarragona».

A més a més, assegura quen en cap cas han volgut «massificar la platja», sinó oferir una «àmplia oferta en serveis de qualitat i el seu curat entorn».

També han volgut aclarar que el per a la instal·lació del parc aquàtic havien realitzat estudis i anàlisis a l'entorn tenint en comptel'espai natural de la desembocadura del riu Gaià.La plataforma que volien incorporar comptava amb ancoratges ecològics per evitar qualsevol afectació a la flora i la fauna submarina. Finalment, han remarcat que l'impacte mediambiental i visual era «nul».

MÉS INFORMACIÓ

Una plataforma demana al consistori que desautoritzi el parc aquàtic de Tamarit

tracking