Diari Més

Infraestructures

Ports de l'Estat demanarà a Adif la millora de la connexió del tren i l'APT

El subdelegat del Govern, Joan Sabaté, assegura que aquest estiu començarà la perforació del túnel de Lilla, en el traçat de l’A-27

De la Encina, flanquejat pel subdelegat del Govern i pel president de l'Autoritat Portuària.

Ports de l'Estat demanarà a Adif la millora de la connexió del tren i l'APTGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La millora de les infraestructures ferroviàries i terrestres per facilitar la sortida i arribada de mercaderies al Port de Tarragona són necessitats bàsiques, va manifestar ahir el president de Ports de l’Estat, Salvador de la Encina, en la seva primera visita a l’Autoritat Portuària (APT). De la Encina va afirmar que al Port de Tarragona «li falten les infraestructures ferroviàries i terrestres necessàries per poder ser la gran plataforma logística del sud d’Europa». En aquest context, el president de Ports de l’Estat va manifestar que «traslladaré a la presidenta d’Adif» la conveniència de millorar la connexió del Port amb la xarxa ferroviària «per facilitar el seu creixement».

De la Encina va posar en relleu la importància del Port Sec de l’APT a Guadalajara, la construcció de la Zona d’Activitats Logístiques ( ZAL) o la potenciació de l’arribada de creuers. En relació a aquest darrer punt, De la Encina va referir-se a la «millora de la Policia Portuària, especialment important perquè aquest any arribaran més de 100.000 turistes».

Com a president de Ports de l’Estat, De la Encina va dir que, de la feina feta en els dos mesos que fa que ocupa el càrrec, està satisfet per «solucionar dos problemes importants, com ha estat la problemàtica de l’estiba, que amenaçava la seguretat de 6.000 treballadors, i la signatura del conveni col·lectiu després de deu anys sense tenir-ne i temps en què els treballadors portuaris han tingut una rebaixa salarial del 5 per cent que ara recuperaran i, a més, veuran augmentat el sou un 1,5 per cent».

Per la seva banda, el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, va comentar que va informar a De la Encina dels projectes en què treballa el Port i que suposen una inversió de més de 150 milions d’euros en els pròxims quatre anys. Cruset va recordar que el projecte d’intervenció en el Moll de Balears per millorar la recepció de creuers turístics va segons el calendari previst. «S’està fent l’estudi geotècnic a vint metres de profunditat i la previsió és que a finals d’aquest any o a inicis del 2020 comencin les obres». El projecte serà una realitat el 2021.

Futures actuacions

Cruset també va referir-se a la futura ampliació del contradic dels Prats. «En les pròximes setmanes portarem el projecte a Ports de l’Estat», va dir, per apuntar que «la tramitació durarà un mínim de dos anys i la construcció no serà fins d’aquí a 6 o 7 anys». Cruset va remarcar que els més de 150 milions d’inversions previstos per al pròxim quadrienni «són fons propis de l’Autoritat Portuària de Tarragona i, per tant, no depenem d’altres administracions superiors, la qual cosa garanteix que els diferents projectes es puguin dur a terme amb els nostres recursos».

El subdelegat del Govern de l’Estat, Joan Sabaté, va coincidir amb De la Encina en relació a l’exigència del territori perquè millorin les infraestructures ferroviàries i terrestres. En aquest context, Sabaté va assegurar que «aquest estiu començarà la perforació del túnel de Lilla» i que l’autovia A-27 «arribarà a Montblanc en menys de tres anys, una infraestructura que conflueix amb el Port, i només faltarà la connexió amb l’autopista».

tracking