Diari Més

La calidesa dels murs de pedra antiga

L’Hostal 977, del carrer Cavallers de Tarragona, és fruit d’un projecte de reconversió arquitectònica

Antonio Carrillo i Orlando Rubio, dos dels promotors i propietaris de l'allotjament.

La calidesa dels murs de pedra antigaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa uns anys es va popularitzar el terme Hotel boutique per definir els allotjaments que es distingeixen pel servei, el disseny i la ubicació, en contraposició als hotels estàndards. L’Hostal 977, situat al carrer Cavallers de Tarragona, s’emmarca a la perfecció en el concepte boutique, sent un excel·lent exponent del que significa aquest tipus d’oferta d’allotjament. Per la seva ubicació al cor de la Part Alta, pel seu disseny, fruit de la renovació integral d’un antic edifici del carrer, i pel tracte dels seus propietaris, entusiastes amb el que ofereix la ciutat de Tarragona.

El 977 va obrir portes pocs dies abans de Setmana Santa i és el resultat de la tossuderia de tres emprenedors, Orlando Rubio, Antonio Carrillo i Ramon Tornero, que van saber veure una oportunitat de negoci. «Volíem fer un allotjament petit, familiar, amb encant, un concepte que a Tarragona no existia», detalla Orlando Rubio, que és arquitecte tècnic aparellador. Amb els seus dos socis, que estan vinculats al món de la construcció, tenien previst fer aquest hostal en un edifici del carrer de Riudecols, però per un problema de concessió de llicències van estar uns anys esperant a poder-ho engegar. Mentrestant, els va sorgir l’oportunitat de comprar l’edifici del número 4Bis del carrer Cavallers, «i vam decidir que el que volíem fer allà, ho podíem fer aquí», explica Rubio.

El que volien fer, i que ha acabat sent una realitat, és un allotjament amb cinc habitacions dobles, completament automatitzat pel que fa a les entrades i les sortides, i amb una decoració mínima on ressalten materials com la pedra i la fusta, i on es combinen elements clàssics amb detalls d’última generació.

«Aquest edifici eren dos habitatges, uns baixos i un primer pis, i quan el vam comprar no s’assemblava gens al que ha acabat sent. Havien estat habitats per gent gran, i ens els vam trobar en una situació no precària, però sí antiga. La nostra idea no era tornar a l’estat inicial de les vivendes, sinó recuperar la pedra, les bigues de fusta i altres elements de l’edifici per tornar al seu estat original. Per això, tot allò que es podia recuperar, ho hem recuperat, i hem fet que llueixi», explica l’arquitecte. Ell mateix és qui s’encarrega de rebre els clients, que des que van obrir han anat omplint l’hostal tant en caps de setmana com en dies laborables. Parelles, grups d’amics i fins i tot famílies s’han allotjat al 977. La majoria, assegura l’Orlando, s’emporten «una impressió boníssima de la ciutat des del primer moment». Ell s’encarrega d’exposar-los tota l’oferta gastronòmica i turística de la ciutat, tot i que, assenyala, hi ha ocasions en què se sent una mica limitat pels horaris d’apertura o visita d’alguns enclaus: «M’he trobat amb gent que ha vingut diumenge i s’ha quedat a dormir, i que es troben que dilluns està tot tancat». Tot i això, l’empresari explica que Tarragona és una ciutat que desperta l’interès del turista, i que sovint el visitant es troba gratament sorprès.

La façana de l'allotjament.

La calidesa dels murs de pedra antigaCedida

tracking