Diari Més

Ensenyament

Dotze grups d'alumnes d'Enginyeria Mecànica mostren els seus ginys

La competició té com a objectiu mostrar el que s’ha après al llarg del curs que ara finalitza

El concurs va despertar expectació entre els companys dels alumnes que hi van competir.

Dotze grups d'alumnes d'Enginyeria Mecànica mostren els seus ginysGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dotze equips formats per estudiants del grau d’Enginyeria Mecànica Universitat Rovira i Virgili van participar, ahir a la tarda, en una nova edició del concurs d’artefactes mòbils autopropulsats que es va celebrar al campus Sescelades. L’objectiu és mostrar els coneixements al llarg del curs en les diverses assignatures i aplicar-los en la construcció d’aparells capaços de desplaçar elements a diversos metres de distància. El concurs està organitzat en col·laboració amb el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona (CETIT).

La professora Cristina Urbnina va comentar a aquesta redacció que «fa setze anys que fem aquest concurs». El premi al grup guanyador és «un mesurador làser» que concedeix el CETIT. En l’edició d’aquest curs, l’objectiu era llançar el més lluny possible un objecte propulsat «aprofitant l’energia generada a partir de la caiguda d’aigua des d’un pis situat en la quarta planta». El resultat va estar en funció de cada un dels prototips construïts pels dotze grups d’alumnes que van prendre part en la prova.

Aquest any, el repte era que un objecte havia de travessar un riu aprofitant un salt d’aigua. A més, el sistema de transport aeri emprat havia de permetre traslladar de forma segura els passatges que, suposadament, estaven a l’interior dels ginys. Els resultats dels exercicis van ser força diferents. En alguns casos, gairebé segur que els ocupants de l’objecte no haurien aconseguit travessar el riu, ja que la distància recorreguda va ser d’1,58 i 3 metres. Altres passatgers sí haurien arribat a l’altra riba, gràcies a llançaments de més de 14 metres. No cal dir que els companys dels integrants dels grups, presents en l’exercici, s’ho van passar molt bé, com així ho van demostrar alguns dels comentaris que van fer durant la competició.

tracking